Martin Apenes og eierne i WergelandApenes tok ut et rekordstort utbytte etter et rekordbra år i 2021.

2021 ble et rekordår for WergelandApenes – Nå ansetter de inntil fem nye

– Vi er godt fornøyd.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Det har vært mye guts og stå på vilje og dyktighet blant alle våre medarbeidere som har krummet nakken og gitt jernet. Dermed ansetter vi folk så vi skal få god balanse mellom arbeid og fritid og et overskudd til å se nye muligheter for alle de kundene vi har.

Det sier Martin Apenes til KOM24.

2021 ble et knallår for WergelandApenes og nå ansetter de inntil fem nye, i tillegg til at de ansatte èn person i 2021.

– Stor rift om kommunikasjonsrådgivere

De tre første ansettelsene ble offentliggjort på torsdag og i løpet av 2022 sier Apenes at de regner med å ansette èn til to nye, blant annet en rådgiver innen myndighetskontakt.

– Vi kunne hatt et par årsverk mer i fjor, men det er stor rift om kommunikasjonsrådgivere om dagen. Men kunne vi fått noen på dagen hadde vi gjort det, sier han.

2021 ble altså et kjempeår for WergelandApenes.

Selskapet hadde tidenes høyeste inntekter med 36,6 millioner kroner i driftsinntekter, en oppgang på nesten ti millioner kroner sammenlignet med året før.

Byråinntekten endte på 30,6 millioner kroner og de satt igjen med 11 millioner kroner før skatt, en økning på hele sju millioner kroner sammenlignet med året før. Også det var tidenes høyeste for selskapet som ble stiftet i 2011.

– Vi er godt fornøyd, sier Martin Apenes til KOM24.

Han sier at det er summen av alt, som gjør at de har lyktes så bra og peker på at de har vunnet både nye kunder og flere av konkurransene de har vært med på.

– I tillegg har vi nok kommet høyere i markedets bevissthet og så har vi jo kunder som ser på kommunikasjon som viktig og som har vært veldig gode til å se hvilke muligheter god kommunikasjon gir, sier han. .

Selv om deler av 2021 var sterkt preget av hjemmekontor har ikke det gått utover resultatene.

Rekordutbytte

– Det har vært jobbet veldig god og vi har forsøkt å utnytte mulighetene til å samles og møte kunder og ha sosialt samvær med hverandre. Det har selvfølgelig vært mye hjemmekontor og mange tenker det er effektivt, men vi vil primært være fysisk sammen og få det bete ut av hverandre. Men vi har taklet hjemmetilværelsen godt så all ære til medarbeiderne som har gitt den ekstra innsatsen, sier Apenes som selv er i isolasjon når han snakker med KOM24.

Som en konsekvens av et rekordår har eierne og bevilget seg et rekordstort utbytte på 11,1 millioner kroner.

– Vi har en policy på at overskuddet går til utbytte. Vi har ikke behov for å ha mer egenkapital enn kravet tilsier sier Apenes.

Og selv om fjoråret ble et knallår, har Apenes og stor tro på 2022 og sier at de forventer vekst også i år.

– Vi har god fart inn i 2022. Vi er optimistiske og får gode signaler fra markedet. Alt i januar har vi fått flere spennende kunder, det virker som om det er godt trøkk, sier han

Powered by Labrador CMS