Kommunikasjonsforeningen studentlag. Fra venstre: Leder i Volda, Kristine Klipper, Oslo-leder Anne Marie Sjøholt og Benjamin Bekken som er leder for styret i Trodnheim.

Disse skal knytte studentene og bransjen tettere sammen

Kommunikasjonsforeningens studentlag i Trondheim, Volda og Oslo har fått på plass nye styremedlemmer og -ledere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kommunikasjonsforeningen har studentlag i Trondheim, Volda og Oslo. KOM24 har vært i kontakt med lederne i de ulike lagene som nettopp har fått nye medlemmer inn i ulike verv.

Benjamin Bekken var kommunikasjonsansvarlig for studentlaget i Trondheim fjor, men er nå blitt leder for laget.

– Jeg så merverdi av å ha et lederverv, og gjennom et lederverv får man knyttet til seg et annet type nettverk som er mer rettet mot arbeidslivet, sier han og forteller at han får møte lokalforeningen og medlemmene der som allerede er ute i arbeidslivet.

– Samtidig er det gøy å være med å utforme hvordan foreningen skal jobbe fremover. Det er spennende, og det er mye lærdom i det å være leder også.

– Ekstra gira i år

Den siste tiden har Bekken sett på hvilke stillinger laget har og hva slags hjelp de har behov for, i tillegg til rekruttering, interne prosesser og utarbeidelse av ulike maler.

– Vi skal forsøke å lage kule arrangementer som er relevante for folk som studerer kommunikasjon i Trondheim, sier han og forteller at han tidligere har en bachelor i medievitenskap fra Dragvoll, NTNU.

Styret i Trondheim studentlag: Kristian August Røstad Tollefsen, Ingvild Benedicte Småge Aursland, William Husby Hoven og Benjamin Bekken. De er alle i gang med en master i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi ved NTNU.

– Jeg tror at folk på Dragvoll noen ganger føler at studiene blir litt for lite knyttet opp mot arbeidslivet, så det å lage arrangementer så studentene her kan møte arbeidslivet er viktig og noe vi skal prøve å få til. Vi hadde noen digitale arrangementer i fjor, men det var ikke så populært. Det virker som om folk er ekstra gira i år, nå som man slipper Zoom og kan møtes igjen.

I styret i Trondheim er de per dags dato fire stykker, men håper i løpet av oktober å utvide laget til seks hoder.

Trondheim studentlag

  • Benjamin Andersen Bekken, Styreleder
  • Ingvild Benedicte Småge Aursland, Nestleder
  • William Husby Hoven, Kommunikasjonsansvarlig
  • Kristian August Røstad Tollefsen, Arrangementansvarlig

– Et sosialt samlingspunkt

Årets styre i Volda er stort sett de samme som satt i styret i fjor, med unntak av tre nye fjes som har kommet på banen.

Totalt teller styret åtte stykker, sier leder Kristine Klipper.

– Vi har som mål å være et sosialt samlingspunkt for studentene i Volda, samtidig som vi prøver å knytte kontakter med folk i bransjen.

Volda-laget består av: Jenny Brynhildsen, Elise Lødøen, Jenny Carlsen, Renate Gjerken, Eli Maria Helland, Olav Amar Sherpa Rangsæter-Kråkenes, Kristine Widlund Klipper og Thomas Amlie.

Hun forteller at de tidligere har hatt en del eventer der de blant annet har hatt besøk av tidligere Volda-studenter som har fortalt om sin studenttid og hva de jobber med nå.

– Vi har også snakket med Kommunikasjonsforeningen i Møre og Romsdal om å ha et tettere samarbeid ettersom vi er såpass nærme hverandre. For eksempel hadde vi for et par uker siden besøk av lederen der, Benjamin Ulstein, som kom til oss for å fortelle om sin karriere, sier Klipper.

På Høgskolen har de en ren PR-linje, men Klipper forteller at lokallaget også prøver nå ut til de alle studenter som synes foredragene eller kommunikasjonsbransjen er interessant.

Volda Studentlag

  • Kristine Widlund Klipper, Leder
  • Eli Maria Helland, Nestleder
  • Olav Amar Sherpa Rangsæter-Kråkenes, Medieansvarlig
  • Thomas Amlie, Ansvar for grafisk profil
  • Jenny Brynhildsen, Medieansvarlig
  • Elise Lødøen, Foto- og medieansvarlig
  • Jenny Carlsen, Kommunikasjonsansvarlig
  • Renate Gjerken, Arrangementsansvarlig

Inkludere alle studiestedene

Oslo-laget teller åtte stykker, med leder Anne Marie Sjøholt i spissen.

– - Jeg håper å få til et veldig spennende og lærerikt år, med mange foredrag, kurs, workshops og eventer for alle studenter som er interessert i kommunikasjonsfaget. Jeg ønsker at det skal bli et travelt og innholdsrikt år i foreningen, sier Sjøholt som hadde stillingen kommunikasjonsansvarlig i fjorårets styre.

Oslo-laget. Fra venstre: Martine Tennholm, Matilde Fagerland, Jenny Tran, Anne Marie Sjøholt, Nora Farstadvoll, Arman Ghodreti, Suzanne Bettum og Lina Stenlund.

– Nå i starten skal vi jobbe med å ta godt i mot de nye i styret slik at vi blir bedre kjent og får et godt samarbeid. Etterhvert skal vi begynne å arbeide med å lage et nettverk mellom alle studenter som studerer noe innen fagfeltet. Vi er opptatt av å inkludere alle engasjerte studenter på de ulike studiestedene over hele byen, som Universitetet i Oslo, Høyskolen Kristiania, OsloMet og BI. Vi er også godt i gang med å skape et tettere samarbeid mellom studentlagene rundt omkring i Norge, sier hun.

- I tillegg til at vi ønsker å gjøre veien mellom studenter og attraktive arbeidsplasser i bransjen kortere.

Oslo Studentlag

  • Anne Marie Sjøholt, Leder
  • Matilde Fagerland, Nestleder
  • Nora Farstadvoll, Kommunikasjonsansvarlig
  • Suzanne Bettum, Arrangementsansvarlig
  • Arman Ghodreti, Kommunikasjonsansvarlig
  • Lina Stenlund, Arrangementsansvarlig
  • Jenny Tran, Operativt ansvarlig
  • Martine Tennholm, Grafisk designer
Powered by Labrador CMS