Årets refleks er designet av TV-personlighet og tegner Fredrik Skavlan.
Årets refleks er designet av TV-personlighet og tegner Fredrik Skavlan.

TV-personlighet har designet årets Trygg Trafikk refleks

Publisert

Årets refleks er designet av TV-personlighet og tegner Fredrik Skavlan. Resultatet er reflekser med et tydelig Skavlan-preg.

– Fredrik Skavlan har en særpreget strek med bred appell. Det er tydelig i årets refleksdesign, som er både humoristiske og karakteristiske i uttrykket – og passer like godt for barn som for voksne, sier Hans Martin Sørensen i Trygg Trafikk, i en melding.

Trygg Trafikk og forsikringsselskapet Fremtind lanserer hvert år nye reflekser som er spesialdesignet av ledende norske kunstnere og designere. I år følger hele Norges Fredrik Skavlan i fotsporene til tidligere refleksdesignere som Vebjørn Sand, Kygo, Pushwagner, Magne Furuholmen og Kari Traa.

Nest best på å tegne katter

Fredrik Skavlan selv var ikke i tvil da han ble spurt om å være årets refleksdesigner.

– Som far til seks, har jeg mast om refleks så lenge jeg kan huske. Jeg tror ikke jeg er en spesielt engstelig pappa, men jeg vet som bilist hvor skremmende usynlig både voksne og barn blir i det norske høstmørket. Det er ingen unnskyldning for ikke å få på deg refleksen, sier Fredrik Skavlan.

Skavlan er mest kjent som mangeårig programleder, men han har hele tiden hatt en parallell karriere som tegner og illustratør for en aviser og bøker. Han forklarer sitt valg av motiv for refleksen.

– Årets refleks spiller på at katter ser i mørket, men også at katteøyne er som en refleks i mørket. Dessuten er katter det jeg er nest best på å tegne, etter hunder, sier Skavlan.

Refleksdagen markeres hvert år den tredje torsdagen i oktober, og faller i år på 21. oktober. Trygg Trafikk og Fremtind Forsikring jobber med å sette fokus på viktigheten av refleksbruk landet rundt.

Powered by Labrador CMS