– Det har ikke alltid vært like gøy. Skillet mellom jobb og fritid viskes fort ut, og i begynnelsen var det ikke så lett å finne en balanse som fungerte.

For fem år siden begynte Christine Krieg fulltid for seg selv: – En berg-og-dal-bane

– Husk å ta ordentlig betalt for jobben du gjør. Eksponering og erfaring betaler verken husleie eller regninger.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Rett over nyttår kunne Christine Krieg feire at det er fem år siden hun tok det skumleste valget hun noen gang har tatt. Hvis vi spoler fem år tilbake i tid, til 1. januar 2017, så var det dagen hun valgte å starte for seg selv, på fulltid med Krieg Kommunikasjon.

– Det har vært en berg-og-dal-bane. Mest av alt så har det vært helt nydelig å være sin egen sjef, å kunne jobbe med noe jeg elsker, sier hun til KOM24.

Hun setter stor pris på den friheten det innebærer å være selvstendig næringsdrivende, men minner om at det samtidig er krevende.

– Det har ikke alltid vært like gøy. Skillet mellom jobb og fritid viskes fort ut, og i begynnelsen var det ikke så lett å finne en balanse som fungerte. Men sånn jevnt over så elsker jeg å drive med det jeg gjør, og da gjør det ingenting om jeg må jobbe ekstra lenge en dag eller jobbe på en søndag, for jeg har også friheten til å plutselig ta meg en dag fri om jeg vil og trenger det.

Mye jobbing, lite penger

Men Krieg Kommunikasjon er eldre enn fem år – selskapet begynte hun allerede som student.

– Jeg var midt i et studieløp på Westerdals da jeg bestemte meg for å satse. Jeg drev nemlig Krieg Kommunikasjon på deltid ved siden av studiene mine, og på et tidspunkt fikk jeg så mange jobboppdrag, at jeg måtte ta et valg. Skrive bacheloroppgave, eller drive Krieg Kommunikasjon på fulltid. Det føltes mye tryggere å satse på det siste, når jeg allerede hadde nok kunder til å kunne leve av dette, forteller hun.

De første årene var preget av mye jobbing, og lite penger. Likevel var hun aldri i tvil om at selskapet skulle klare seg.

– Når man er veldig fersk som selvstendig næringsdrivende, så må man lære seg alt mens man går. Heldigvis går ting seg til, og man lærer å kjenne sin egen verdi, og får mer selvtillit på det man gjør. Helt fra staten da dette var noe jeg jobbet med på deltid ved siden av studiene, så jeg at min kompetanse var noe folk trengte, og mengden forespørsler bekreftet at Krieg Kommunikasjon var kommet for å bli.

– Kan gå til helvete

Men et øyeblikks panikk oppsto i starten av pandemien.

– Plutselig ble det jo litt skummelt å være sin egen sjef. Men ting går seg til, og selv om det har vært utfordrende å ha hjemmekontor mens det føles ut som om absolutt alle naboene pusser opp fra morgen til kveld, så har jeg jo overlevd det også. Tror vi introverte har trent opp til å ha hjemmekontor hele livet vårt. Og når man jobber så mye digitalt fra før av, så er det jo null problem å omstille seg.

Fem år er tilbakelagt, men hva som vil prege de fem neste, er så absolutt ikke bestemt ennå.

– Jeg er ikke typen til å ha fem års planer. Jeg klarer så vidt å planlegge hva jeg skal ha til middag i dag, så jeg tar en dag om gangen og gjør de tingene jeg synes er gøy. Det funker for meg.

Og til dere som vurderer å begynne for dere selv, har Krieg noen gode tips:

– Husk å ta ordentlig betalt for jobben du gjør. Eksponering og erfaring betaler verken husleie eller regninger. Og har man lyst, må man bare gjøre det. Det er jo egentlig ikke noe skumlere å starte for seg selv, enn å jobbe for noen andre. Begge deler kan gå kjempebra, og begge deler kan gå til helvete. Man kan jo ikke garantere noe på forhånd.

Powered by Labrador CMS