I serien er det William (Pål Sverre Hagen) som bor i det flotte huset på Svartskog, men til vanlig er det Tommy Gaustad og konen Wenche Skjæran som bor der med deres to barn. – Men ingen Pim, sier han og humrer.

Tommy leide ut huset sitt til Exit: – Det er betydelig mer varme og kjærlighet i huset til vanlig

Millioner av nordmenn har sett husene til Tommy og Ole Christian de siste ukene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRKs superserie Exit slo ned som en bombe for mange nordmenn da den kom i 2019. Den viste en rå finansverden der utnytting av kvinner og alkohol stod sentralt. Det var en verden av flotte kvinner, raske biler, dyr alkohol og enda dyrere hjem

Og nordmenn har elsket det. Da sesong to kom for to uker siden satte NRK strømmerekord, skriver VG. 1,444 millioner unike brukere var inne, og 1,7 millioner timer ble konsumert av NRKs strømmetjeneste NRK TV fredagen serien ble lansert. Og suksessen har bare holdt fram. VG melder at to uker etter premieren har alle episodene i snitt hatt nesten 1,3 millioner seere, fordelt på nett og linær-tv.

– Spesielt og rart å se huset sitt på TV

Og blant de husene man kan se i serien er hjemmet til Tommy Gaustad i Red Ant. Han bor på Svartskog i Oppegård sammen med konen Wenche Skjæran og deres to barn.

I serien er det Pål Sverre Hagens karakter William som bor i Gaustads hus. Der lever han et liv med store personlige utfordringer og et dysfunksjonelt ekteskap.

– Det er betydelig mer varme og kjærlighet i huset til vanlig, sier Gaustad til KOM24.

Tommy Gaustad (42) er daglig leder i Red Ant og har et drømmehus som har blitt brukt i to sesonger av Exit.

Han sier det bare har vært gøy å ha huset sitt med i to sesonger av suksess-serien.

– Vi er så heldige at vi har en så fantastisk eiendom på et fantastisk sted. Det er hyggelig at det kan brukes til annet enn et hjem for oss og turområde for alle andre. Det er ekstra stas når det ble en sånn suksess, sier han.

Det er Gaustad selv som har tegnet huset som de flyttet inn i for tre år siden.

– Det var spesielt og rart å se sitt eget hus i en annen setting enn hverdagene er, sier han og legger til:

– Det er ikke helt representativt for hvordan hverdagen vår er, understreker han og ler.

Innspillingen i huset tok omtrent en uke og da måtte familien bo et annet sted i mellomtiden.

Gaustad sier de opplevde bransjekollegene i Freemantle og produksjonen som veldig profesjonelle

Ingen Exit-turisme

Den enorme suksessen til serien til tross, Gaustad sier han ikke har opplevd noe særlig med Exit-turisme.

Gaustads hus i Exit.

– Vi har ikke oppdaget noe spesifikk Exit-turisme, men det er mye mer mennesker som tar turen og opplever fantastiske Svartskog. Om det er pandemien eller Exit som står for det, vet vi ikke, sier han.

Og blir det en sesong tre av Exit, kan det være at William fortsatt har et hus i Svartskog.

– Det skal du ikke se bort fra, sier Gaustad.

Jon Øigardens figur Jeppe hjemme hos faren, som bor i det som egentlig er Ole Christian Apelands hjem. FOTO: NRK/Freemantle
Et nedsenket basseng er blant tingene Apeland kan kose seg med når det ikke er filminnspilling hos han. FOTO: NRK/Freemantle
Det var opp til 40 biler parkert utenfor huset til Apeland mens filmingen gikk for seg. Denne elektriske Porschen tilhører Jeppe i serien. FOTO: NRK/Freemantle.
Hjemmet til Tommy Gaustad og konen i virkeligheten. I serien er det William som bor her med familien og to au-pairer. FOTO: NRK/Freemantle.
Ine Marie Willman som Celine i Exit i hjemmet sitt på Svartskog. FOTO: NRK/Freemantle.
William og barna sammen med to au pairer på Svartskog. FOTO: NRK/Freemantle.
Jeppe og William på altanen på Svartskog med strøken utsikt. FOTO: NRK/Freemantle

Også Ole Christian Apeland sin gigantvilla på Tanum i Bærum kan man finne i Exit. Budstikka skriver at Apeland og konen Tonje Glorvigen Apeland, i 2013 kjøpte to tomter, slo dem sammen til én og bygget en gigantvilla som sto ferdig noen år etterpå. Og nå har villaen blitt kjent som hjemmet til far til Jon Øigardens karakter Jeppe.

– Jeg vet ikke akkurat hvordan de fant huset, men det er mange som følger med på hva arkitekt Tommie Wilhelmsen gjør, så det kan være forklaringen. Han er jo en av Norges mest spennende arkitekter, skriver Apeland i en e-post til KOM24.

– Fjernt fra våre hverdager

Budstikka skriver at fra ideen om en ny familiebolig lå på bordet til huset sto ferdig, gikk det fire år.

Apeland sier de sa ja til å være med i Exit for å hjelpe produksjonsselskapet.

Ole Christian Apeland, sjef og eier av PR-byrået Apeland.

– Vi lager jo mye film selv i Apeland, og setter alltid pris på at folk bidrar på ulike måter, så det er fint å kunne hjelpe andre, skriver han.

Mens innspillingen gikk for seg, ble familien sendt på hotel Bristol. Det var bare en sønn og hunden som var hjemme og hjalp til.

– Produksjonsselskapet Fremantle var gode til å håndtere naboene, som ble påvirket av sikkert 40 biler utenfor, og huset var strøkent da vi kom hjem, skriver han.

Både Apeland og Gaustad avviser at verdenen som blir beskrevet i Exit er en verden de kjenner til.

– Vi synes serien er morsom, og at det var artig at huset fikk en liten rolle. Det er nok det nærmeste vi kommer Exit-miljøet, for det er ganske fjernt fra våre hverdager, skriver Apeland.

Powered by Labrador CMS