– Da jeg fikk spørsmål om å ta over synes jeg det var spennende og takket ja, sier konstituert Nova Vista-sjef Espen Hermansen.
– Da jeg fikk spørsmål om å ta over synes jeg det var spennende og takket ja, sier konstituert Nova Vista-sjef Espen Hermansen.

Daglig leder i Nova Vista slutter, men arvtageren er allerede klar: – Skal sette oss på kartet i byråverden

Den nye sjefen for Ahead Group-byrået Nova Vista er hentet internt.

Publisert

Stig Ove Gulbrandsen forlater rollen som daglig leder i Nova Vista, og trekker seg ut av kommunikasjonsbransjen ettersom han har fått sjefsjobb i Autopay.

– Det blir gøy og spennende å skulle få jobbe med noe annet, sier han til KOM24.

Nova Vista inngår som en del av Ahead Group, som er et uavhengig nordisk byrånettverk eid av Aller Media. Her i Norge består Ahead Group også av byråene HyperRedink, Oculos og Uniform.

Kunne ikke si nei

I 2015 fusjonerte Nova Vista seg sammen med Fresch Thinking. Og den gang var det Gulbrandsen som fikk jobben med å lede det nye byrået. På spørsmål om hva han kommer til å savne fra kommunikasjonsbransjen sier han følgende:

– Det er mye. Jeg har jobbet med lanseringer og mange store merkevarer, og jeg synes vi har gjort mye bra som ikke bare er reklamefilmer og bannerannonser, men flere deler av kundeopplevelsen - opplevelser, eventer og fysiske og digitale møteplasser. Det har vært kjempegøy, og jeg var egentlig klar for å dundre på videre, men så skjer jo det som skjer innimellom, det dukker opp noe annet man bare må gjøre.

Det er Espen Hermansen, som nå kommer fra stillingen som seniorrådgiver og som tidligere var daglig leder i Fresch Thinking, som overtar sjefsrollen i Nova Vista.

– Hermansen har vært her i mange år og han har tidligere vært daglig leder. Så det er et supert og sikkert valg, og han tar den rollen elegant, sier Gulbrandsen.

Covid-stopp

Til KOM24 forteller Hermansen at han gleder seg til å lede byrået videre.

– Jeg kjenner selskapet og driften godt, og da jeg fikk spørsmål om å ta over synes jeg det var spennende og takket ja.

Han legger til at rollen foreløpig er konstituert daglig leder.

– Men utgangspunktet er at jeg skal fortsette i stillingen

Antall ansatte sysselsatt i byrået i 2018/2019 var 22 personer. Per i dag er det 14 ansatte i byrået inkludert datterselskap, opplyser Hermansen.

– Men det har vi ikke tenkt til å fortsette å være. Fremover og når markedet kommer for fullt til høsten er jeg sikker på at vi kommer til å være en del flere.

Han forteller at antall ansatte ble redusert da koronapandemien kom.

–Da ble det noen permitteringer, og noen som har valgt å gjøre noe annet. Det er ikke unaturlig når vi har hatt en sånn periode. I det siste har vi jobbet med ny strategi - det kommer til å komme mye spennende fra oss fremover.

Nova Vista tilbyr tjenester innen reklame, opplevelser og PR/Content og har i følge deres nettside jobbet med kjente kunder som Freia, Fjordland og Playstation. Regnskapet for 2020 er ennå ikke klart, men tallene fra 2018 og 2019 viser et resultat før skatt på minus 4,4 millioner kroner og minus 1,3 millioner kroner.

– Skal sette oss på kartet

– Kan du si litt om hvordan 2020 endte for dere?

– Jeg kan ikke gå ut med tall enda, men gjennom covid har det naturligvis blitt noe reduksjon, etter som vi har en del fysiske aktiviteter.

– Hvilke ambisjoner har du fremover nå som du skal styre skuta?

– Vi er i en strategiprosess, og kommer til å finne nye måter å tenke på. Vi har store ambisjoner om vekst, og å sette oss på kartet i den norske byråverdenen med spennende og nye tjenester.

Han forteller at han gleder seg til å gå ut med mer informasjon angående dette. Noe som sannsynligvis kommer i august.

– Det kommer til å bli spennende for nye og etablerte kunder. Jeg kan si så mye som at vi kommer til å jobbe mer konkret med kundeopplevelse og kundereise.

Samtidig legger han til hvor stor tro han har på Ahead Group totalt.

– Jeg gleder meg skikkelig til å være en del av denne reisen, og å få kunne jobbe mer sammen med de andre selskapene i gruppen, og jeg gleder meg også veldig til å jobbe med Kjetil Botten Skogly som er ny CEO for Ahead Group fra august, avslutter han.

Nova Vista 2017, 2018 og 2019

Nova Vista201920182017
Omsetning72 535 44861 413 99281 307 422
Byråinntekt45 455 91336 321 20051 063 239
Driftsresultat- 1 104 113- 4 194 0591 811 349
Resultat før skatt- 1 338 227- 4 475 3792 237 239
Powered by Labrador CMS