Siden november 2021 har Inga Karoline Kartnes jobbet som tunnelarbeider i Mesta med drift og vedlikehold. På TikTok har hun stor suksess og flere millioner har sett videoene hennes.

Flere millioner får med seg tunnel-TikTok-ene til Inga Karoline i Mesta

Den første jobbrelaterte videoen er sett mer enn 3,7 millioner ganger.

Publisert

– Jeg la den ut på natta, forteller Inga Karoline Kartnes til KOM24.

Trettito åringen har jobbet som tunnelarbeider i Mesta med drift og vedlikehold siden november i 2021. I flere år har hun hatt en TikTok-konto, men det var først da hun begynte å legge ut videoer fra jobb kontoen for alvor fikk fart på seg.

– Det var spesielt første morgen etter at jeg la ut en jobb-video.

Som tunnelarbeider jobber hun bare netter.

– Jeg postet på natta og våknet opp til flere millioner visninger. Det var gøy og overraskende at det skulle ta av slik det gjorde.

– Mitt valg

Da hun begynte i jobben i Mesta var det mange i familien og venner som synes det var spennende å se hva hun drev med.

Kartnes brukte å sende noen snaps fra livet på jobb, noe hun fikk god respons på.

Derfor bestemte hun seg å ta steget fra Snapchat til TikTok.

– Og det har gått over all forventning. Det er tydelig at det er mange som lar seg fascinere av min jobbhverdag og livet som tunnelarbeider.

– Arbeidsgiveren min har også fortalt at de virkelig setter pris på kontoen min og de videoene jeg legger ut. Det er veldig hyggelig å høre.

Dette er ikke noe hun har blitt oppfordret til å gjøre av Mesta-konsernet

– Dette er mitt valg, og ikke noe jeg har fått beskjed om å gjøre. Jeg synes det er fint å vise fram hvordan jeg har det på jobb, hva jeg gjør og kanskje lære folk noe nytt om vedlikehold og drift i norske tunneler.

En til to TikToks i uken

I flere av videoene hennes har hun hentet ut faktaopplysninger fra Vegvesenets hjemmesider.

– Jeg er ganske sikker på at folk ikke leser informasjon om tunneler fra Vegvesenets hjemmeside, men at slik er lettere å få med seg i en TikTok. Også liker jeg å kunne legge til litt ekstra informasjon slik at de som ser på kan lære litt gjennom videoen.

Kartnes har ikke noe fast antall på hvor mange videoer hun legger ut i uken.

– Det varierer en del, men jeg prøver å legge ut en eller to i uken. Men det er veldig opp og ned og kommer rett og slett an på hva jeg skal jobbe med fra uke til uke, og hva som passer best å legge ut.

Så langt har Kartnes filmet alle videoene selv – bortsett fra én.

– Det fungerer bra å bare sette opp mobilen. Jeg har stort sett ikke så mye annet valg i og med at jeg jobber alene på nettene.

– Alltid noen haters

TikTok-ene til Kartnes viser blant annet sikkerhetsrutiner, hva som finnes på nødrommene i tunnelene og vanlige arbeidsrutiner.

– Jeg prøver å vise de ulike sidene fra min hverdag innen drift og vedlikehold, så jeg vil si at innholdet er ganske variert. Og antall visninger har vært mye høyere enn jeg noensinne hadde sett for meg. Nå er det vanskelig å «holde» nivået fra den første videoen, men jeg er godt fornøyd med antall visninger jevnt over.

Hennes første TikTok fikk raskt flere millioner visninger, og har nå mer enn 3,7 millioner visninger.

– Jeg kommer til å fortsette så lenge jeg får positive tilbakemeldinger og ser at noen har nytte av disse videoene jeg poster. Og så langt er det for det aller meste bare koselige tilbakemeldinger og spørsmål i kommentarfeltet.

Ytterst få slenger med leppa i kommentarfeltet.

– Men det er alltid noen. Til den første videoen var det en som kommenterte at en mann kunne gjort det jeg gjorde mye raskere. Det vil alltid være noen haters som ønsker å provosere, men de gidder jeg ikke å svare. Heldigvis er det så få som gidder å være ufine, og nok av folk som uttrykker at de liker innholdet mitt.

Powered by Labrador CMS