ABC Startsiden ansetter strikke-influenser Runa Sommerfelt Ovenstad (t.v.) og strateg
Matthew Harrison (t.h.) fra Financial Times-gruppen.
ABC Startsiden ansetter strikke-influenser Runa Sommerfelt Ovenstad (t.v.) og strateg Matthew Harrison (t.h.) fra Financial Times-gruppen.

ABC Startsiden henter influenser 

ABC Startsiden ansetter kjent strikke-influenser og strateg fra Financial Times-gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Hegnar-eide ABC Startsiden, som er mest kjent for den tradisjonsrike portalen startsiden.no og abcnyheter.no, henter nå inn en internasjonal dataspesialist for å løfte selskapets fokus på førsteparts data.

Det kommer fram i en pressemelding. 

Strikke-influenser med på laget

Selskapet har hentet influenseren Runa Sommerfelt Ovenstad (26) for å være med på å bygge opp selskapets satsing på gjør-det-selv-innhold, netthandel og social video.

– Runa styrker vårt dedikerte team av innholdsprodusenter i Kreative Ideer og HowTo lab, som allerede har fått mye oppmerksomhet for sin betydelige rekkevidde i sosiale medier, sier Trygve Sørvaag, direktør for produkt og forretningsutvikling i ABC Startsiden.

Runa er for mange kjent som @runastrikk på Instagram, hvor hun har bygget opp en følgerskare på 75.000 følgere. Strikkedesigneren skapte også en trend med boblestrikk, som ga over 36 millioner visninger på Instagram.

– Det er veldig gøy å ha blitt en del av teamet, og jeg gleder meg til å være med og bygge Kreative ideer-kontoen videre, samtidig som vi ser på nye satsinger, sier Ovenstad.

Styrker seg innen data

Samtidig går britiske Matthew Harrison (31) inn i den nyopprettede stillingen som Audience development manager. Han kommer fra en strategisk stilling i det Financial Times-finansierte startup-selskapet Sifted, og jobbet før det i analyseselskapet Piano. Han har også erfaring fra Deloitte.

– Matthew vil bidra til å løfte selskapets vekststrategi til et nytt nivå ved å sikre bedre innsamling og aktivering av data, sier Sørvaag.

Matthew kaller Norges verdens beste land å bo i, og han gleder seg til oppgavene.

– Startsiden er en merkevare som mange nordmenn kjenner til fra internetts tidlige dager. Jeg tror det har potensial til å finne et fornyet formål som en nettportal brukerne stoler på, finner nyttig og underholdes av – spesielt nå som AI og andre teknologier omformer den digitale verden, sier Harrison.

Powered by Labrador CMS