John-Ragnar Aarset forlater Høyre og går til Avinor.
John-Ragnar Aarset forlater Høyre og går til Avinor.

Avinors nye konserndirektør gjør et rollebytte fra politikken

John-Ragnar Aarset er ansatt som ny konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg stort til å komme til Avinor, som er et særs kompetent og fremoverlent statlig eid selskap. Avinor skal være med å løfte en industri som har vært hardt rammet av korona. Samtidig skal luftfarten gjennom et grønt skifte, der Avinor skal ta en aktiv rolle. Å jobbe med kommunikasjon og samfunn i denne sammenhengen, er veldig motiverende, sier Aarset, i en pressemelding fredag.

Frem til midten av oktober var han statssekretær (H) for samferdselsminister Knut-Arild Hareide (Krf) i Samferdselsdepartementet. Og vil starte i jobben så raskt som mulig etter at eventuell karantenetid er over.

Han ser han frem til å bytte ut politikken med et viktig samfunnsoppdrag som innebefatter å utvikle fremtidens Avinor.

– Det blir et rollebytte for meg å gå fra politikk til Avinor, men det kjennes allikevel ikke som et så stort steg. Det er bred enighet i Norge om at Avinor-modellen er en suksess. Avinor skal bidra til å utvikle luftfarten mot en grønn fremtid, binde hele landet sammen, og binde Norge sammen med resten av verden, avslutter han.

Kommunisere fremtidens Avinor

Aarset har betydelig erfaring fra kommunikasjonsbransjen og var mellom 2008 og 2012 spesialrådgiver i kommunikasjonsbyrået Gambit Hill + Knowlton. Han var fra 2004 til 2008 rådgiver for Erna Solberg da hun ble leder i Høyre. Han jobbet først for henne i Kommunal- og Regionaldepartementet, og ble videre med henne til Stortinget.

– Vier svært fornøyde med å få John-Ragnar med på laget og hans erfaring og kompetanse vil bidra til å styrke oss med å kommunisere fremtidens Avinor. Hans profil, kompetanse og omfattende bakgrunn fra komplekse samfunnsproblemstillinger vil gi oss det løftet vi har sett etter, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

Powered by Labrador CMS