Edina Wickholm forlater politikken for å jobbe med bærekraftig matproduksjon og grønn ammoniakk.

Edina Wickholm går fra Arbeiderpartiet til gjødselgiganten Yara

Hadia Tajiks tidligere rådgiver forlater politikken til fordel for industrien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– En del av jobben min er å oversette hva fagnerdene sier om til noe resten av oss kan forstå

Det sier Edina Wickholm til KOM24.

Kommunikasjon og strategi

Hun går fra en rådgiverrolle i Arbeiderpartiet over de siste elleve årene, til å bli seniorrådgiver på avdelingen for Corporate Affairs and Global Initiatives i Yara, med oppstart 1. november.

Arbeidsoppgavene i den nye stillingen vil være kommunikasjon, strategi, politiske prosesser og bygging av politiske relasjoner. Blant hennes overordnede er Sunniva Ihle, tidligere statssekretær for Høyre ved Statsministerens kontor (SMK).

I Yara skal hun jobbe med bærekraftig matproduksjon og grønn ammoniakk.

– Ammoniakkproduksjon har vi peiling på. Det er en veldig god hydrogenbærer og på veien mot et hydrogensamfunn er det spennende å se hvordan ammoniakken vår, som må være grønn og bærekraftig, kan få til de tyngre delene av samfunnet, som shipping, sier hun.

Et av de første skrittene på veien er å gjøre fabrikken i Porsgrunn grønn.

Rådgiver for Tajik

Wickholm har vært rådgiver og pressekontakt for Hadia Tajik. Hun har og jobbet med EØS-prosjektet i NHO, som skal øke nordmenns kjennskap til EØS. Under valgkampen ledet hun Arbeiderpartiets nye satsing som ble kalt for Fylkesteamet. Der jobbet de med å bistå partiets Stortingskandidater inn mot lokal og regionalmediene.

Hun sier hun nå har lagt politikken bak seg i all overskuelig framtid.

– Politikken er utrolig spennende å jobbe med, men den måten jeg har jobbet med politikk er på mange ulike felt, så det å få fordype seg i en mer avgrenset del av hvordan vi skal lykkes med det grønne skiftet er veldig spennende, sier hun. det å få uttrykke seg i en mer avgrenset del av hvordan vi skal lykkes er veldig spennende, sier hun.

Hun tror ikke det blir noe retur til politikken med det første.

– Man skal aldri si aldri, men jeg ser veldig fram til å få lykkes 100 prosent med de målene som Yara har satt seg, sier hun.

Wickholm forteller at det var Yara som tok kontakt med henne om jobben og at kontakten oppsto i begynnelsen av mai. Wickholm sier at hun da ga beskjed om at hun måtte fokusere 100 prosent på valget.

– Svært fornøyde

Wickholm, har sittet to perioder i Teknologirådet og studert teknisk kybernetikk på NTNU tidligere.

–Vi er svært fornøyde med å få Edina på laget. Hennes brede erfaring og kompetanse innenfor politikk, samfunn og teknologi, vil bli viktig for å realisere Yaras ambisjoner. Ikke bare innen bærekraftig matproduksjon og den matkrisen verden står overfor, men også når det gjelder kommersialisering av teknologi, som grønn ammoniakk. Om Norge – og verden skal nå sine klimamål er man avhengig av å inngå partnerskap og få til samspill mellom storsamfunn og næringsliv. Det har vi tro på at Edina kan bistå med, sier Sunniva Ihle, VP Corporate Affairs & Global Initiatives, i Yara.

Powered by Labrador CMS