Mangfold har vært en aktiv jobbsøker og har bidratt til at tilskuddsordningen til IMDis har delt ut flere millioner kroner.
Mangfold har vært en aktiv jobbsøker og har bidratt til at tilskuddsordningen til IMDis har delt ut flere millioner kroner.

Tante Randi ga Mangfold et ansikt - lagde Norges mest imponerende CV

Mangfold har bidratt til å dele ut fire millioner kroner til tiltak i 16 virksomheter.

Publisert Sist oppdatert

I 2021 vant Tante Randi et anbud for IMDi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) der oppgaven var å stimulere norske bedrifter til å ansette etniske minoriteter. IMDi skulle lansere en ny støtteordning som bevilget penger til bedrifter som ville gjennomføre en plan og tiltak for bredere mangfold i sin bedrift.

– En ting vi raskt avdekket var misforholdet mellom folk sine holdninger og deres handlinger. Mange arbeidsgivere mener at vi trenger et større mangfold i arbeidslivet, dessverre handler altfor få̊ på disse holdningene, sier Tore Woll som er en av kreatørene bak ideen.

Norges mest imponerende CV

Sammen med Glenn Haugen og Zakarias Nadir hadde de ambisjoner om å lage en idé́ som ikke bare snakket om hvor viktig det er å ansette mangfoldig, men som ble til et verktøy for å gjøre mangfold til noe som er mer håndfast enn bare et fint ord.

Tore Woll i Tante Randi er en av kreatørene bak ideen til kampanjen.
Tore Woll i Tante Randi er en av kreatørene bak ideen til kampanjen.

– Det er over 45.000 arbeidsledige etniske minoriteter i Norge. De taper jobbsøkerkonkurransen fordi de mangler gode referanser på CV-ene sine, sier Haugen.

Kreatørene hos tantene tok et knippe av de 45.000 arbeidsledige, la dem inn i en AI og laget en helt ny person – som ble selveste Mangfold med stor M.

– Og med det så hadde vi en «ekte person» som kunne få̊ referanser på CV-en sin.

Mangfold spurte over 30 næringslivstopper om de ville skrive en referanse på CV-en. Blant andre Petter Stordalen, Sigve Brekke, Tone Wille, Thor Gjermund Eriksen og Håkon Haugli, var bare noen av de som takket ja.

– Med 35 av Norges største næringslivstopper som gikk god for Mangfold, fikk vi Norges mest imponerende CV. Og da kunne Mangfold I Arbeidslivet begynne å søke jobber, sier Nadir.

Noe som innebar over 2000 utlyste stillinger på finn.no. Mangfold havnet på de åpne listene over de som har søkt på lederstillinger i det offentlige.

– Gjennom personlige jobbsøknader til alle stillingsannonsene fanget vi målgruppen når det var som mest relevant, og ledet dem til støtteordningen direkte.

Hadde satt av flere millioner kroner

Tilskuddsordningen «Tilskudd til tiltak for økt etnisk mangfold i arbeidslivet» har aldri tidligere blitt prøvd ut.

– Vi vil også fortsette å drive informasjons- og kommunikasjonsarbeid for å gjøre ordningen kjent for flere, sier Morten Sonniks i IMDi.
– Vi vil også fortsette å drive informasjons- og kommunikasjonsarbeid for å gjøre ordningen kjent for flere, sier Morten Sonniks i IMDi.

– Vi har ikke hatt noen lignende tilskuddsordning før, og vi er heller ikke kjent med at andre offentlige myndigheter har hatt tilskuddsordninger med samme formål og målgruppe. Siden ordningen var helt ny i 2021, ville vi gjøre den kjent med en informasjonskampanje, sier utredningsleder på IMDis avdeling for kvalifisering og arbeidsliv, Morten Sonniks til KOM24.

Resultatet av kampanjen er at det ble fordelt 4 millioner kroner til tiltak i 16 virksomheter.

– Det var i utgangspunktet satt av 10 millioner kroner til ordningen.

Tilskuddsordningen er videreført i 2022 med 10 millioner kroner.

– Vi forventer at alle midler vil bli delt ut, siden ordningen nå er bedre kjent. Vi vil også fortsette å drive informasjons- og kommunikasjonsarbeid for å gjøre ordningen kjent for flere.

Powered by Labrador CMS