F.v. konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt Marte Ingul, og rådgiver for samfunns- og myndighetskontakt Edvard Heio Kobro.

Edvard Heio Kobro blir en del av Amedias samfunnsavdeling

Tiltrer rollen som rådgiver for samfunns- og myndighetskontakt: –

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ser frem til å få bruke engasjementet mitt i Norges ledende avisselskap, til det beste for Amedia og avisenes interesser, sier Heio Kobro, i en pressemelding.

Mandag melder Amedias samfunnsavdeling at han er ansatt som rådgiver for samfunns- og myndighetskontakt.

Amedia samlet det overordnede ansvaret for samfunnskontakt, kommunikasjon og bærekraft i den nyopprettede samfunnsavdelingen i 2022, under konsernområdet samfunns- og myndighetskontakt.

Amedias samfunnsavdeling (f.v.) kommunikasjonssjef Hallgeir Westrum, konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt Marte Ingul, kommunikasjonsrådgiver Helene Wille Lund og direktør for utgiverspørsmål Stig Finslo.

– Med krevende makroøkonomiske tider og dyptgripende teknologiske skift er det særlig viktig å sikre demokratiet og ytringsfrihetens kår. Derfor er det ekstra meningsfullt å få gyve løs på denne rollen. Jeg er veldig takknemlig for å bli en del av den dyktige samfunnsavdelingen og det store laget til Amedia.

Samfunnsavdelingen er etablert for å styrke arbeidet med samfunnskontakt, kommunikasjon og bærekraft på tvers av Amedias selskaper.

En viktig forskjell

Heio Kobro har blant annet fersk erfaring som journalist fra lokalavisen Hallingdølen og har vært rådgiver for FNs bærekraftsorganisasjon UN Global Compact Norge.

– Vårt formål er å sikre sterke redaktørstyrte medier i hele Norge, slik at våre aviser kan fortsette å opplyse, avsløre, engasjere og underholde dagens og neste generasjoner i hele Norge, sier konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia, Marte Ingul.

Hun legger til at de derfor må forstå og møte endringene i folks mediehverdag, og følge og bidra inn i viktige politiske og regulatoriske retningsvalg som får betydning for deres avisers samfunnsrolle og forretningsmodell.

– Vi jobber med disse oppgavene hver eneste dag, og i dette arbeidet er jeg sikker på at Edvards bidrag vil gjøre en viktig positiv forskjell, sier hun.

– Et klokt hode

Heio Kobro har en bachelorgrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen, og har tidligere vært aktiv ungdomspolitiker i AUF. Han kommer til Amedia fra rollen som praktikant ved den norske ambassaden i Aten.

– Edvard har et klokt hode, en kreativ penn og en relevant bakgrunn som vi har behov for. Med erfaring som lokalavisjournalist og utdanning i statsvitenskap har han et brennende engasjement for avisens samfunnsrolle.

Heio Kobro har rukket å få viktig innsikt i politiske og administrative prosesser på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

– Rammebetingelsene for mediebransjen er i rask endring, og hans bidrag vil sammen med resten av laget styrke vår samlede evne til å følge og følge opp relevante politiske og regulatoriske prosesser, både i Norge og i EU på vegne av Amedias og våre avisers interesser, sier Ingul.


Powered by Labrador CMS