Marte Ingul er nå ansatt som konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia.
Marte Ingul er nå ansatt som konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia.

Raymond Johansens stabssjef slutter - blir konserndirektør i Amedia

– Med et sterkt samfunnsengasjement for både politikk og journalistikk kunne jeg ikke takke nei til denne muligheten.

Publisert Sist oppdatert

– Når jeg først velger å forlate politikken, kan jeg vanskelig tenke meg et mer meningsfullt oppdrag. Amedia er en hjørnesteinsbedrift i demokratiet vårt, som dekker lokalsamfunn over hele Norge. Hver dag leverer konsernets mediehus viktige lokale historier, avsløringer og debatter til mer enn to millioner lesere, sier Marte Ingul i en pressemelding.

Hun er nå ansatt som konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia.

Ingul har vært byrådssekretær for byrådsleder Raymond Johansen siden han tiltrådte i 2015, først med ansvar for kommunikasjon og siden 2019 som stabssjef, ved byrådslederes kontor. I tillegg har hun hatt sentrale roller for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, partikontor og for det europeiske sosialdemokratiske partiet (PES) i Brussel.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått jobbe i politikken på heltid i 12 år, men det en tid for alt. Med et sterkt samfunnsengasjement for både politikk og journalistikk kunne jeg ikke takke nei til denne muligheten. Derfor går jeg fra et svært givende politisk lederverv, til en utrolig spennende lederjobb i et av Norges største mediekonsern. Min bakgrunn er variert, og jeg vil få bruk for alle erfaringene, samtidig som jeg er ydmyk overfor oppgaven. Aller først gleder jeg meg til å bli godt kjent med organisasjonen og folkene som fyller den, sier Ingul videre.

Av tidligere erfaring har hun også redaksjonell bakgrunn fra blant annet C-SPAN, Nettavisen og lokalavisene Inderøyningen og Åsane tidende. I tillegg har hun en bachelorgrad i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, og studier i amerikansk politikk fra Washington DC. Mastergrad i ledelse ved Handelshøyskolen BI. NHHs styreprogram.

Konsernsjef Anders Møller Opdahl er stolt over den nye ansettelsen.

– Marte Ingul har viktig kunnskap om bransjen, hun har bred kompetanse, veldokumentert gjennomføringsevne og kraft. Ingul har i tillegg et sylskarpt strategisk hode. Hun vil fra første øyeblikk bidra til at fortellingen om Amedia og våre mediehus, og forståelsen av hvem vi er, forsterkes og utvikles i årene som kommer, sier han i samme melding.

Hun tiltrer som konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt mandag 2. august. Det er nå kjent at Halvard Hølleland (Ap) har i dag overtatt rollen som stabssjef.

Powered by Labrador CMS