– Jeg håper vi får bedre regulering av hvordan sosiale medier kan operere, sier Astri Menne Sjoner.
– Jeg håper vi får bedre regulering av hvordan sosiale medier kan operere, sier Astri Menne Sjoner.

Astri Menne Sjoner forlater politikken og blir prosjektleder i Amnesty

– Utført godt, kan man ha enorm påvirkning gjennom kampanjearbeid.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg brukte mye tid på Amnesty i studietida, og var også leder av Amnesty Blindern en periode. Så jeg vil si jeg ble lokka tilbake.

Det sier Astri Menne Sjoner til KOM24.

Hun forlater nå rådgiverjobben sin i Miljøpartiet De Grønne for å bli prosjektleder i Amnesty International Norge.

– Jeg har sansen for kampanjearbeid, og Amnesty kunne tilby en stilling der jeg får eie og utvikle store kampanjer fra start til slutt. Utført godt, kan man ha enorm påvirkning gjennom kampanjearbeid, så det var nok dette som tiltrakk meg mest, sier hun.

Der skal hun være prosjektleder for kampanjer i Amnesty, først for en nasjonal kampanje til høsten om teknogigantenes makt og innvirkning på rettigheter som for eksempel retten til privatliv.

– I tillegg skal jeg jobbe bredt politisk, og koordinere det politiske arbeidet i organisasjonen, forteller hun.

Sjoner har en master i Organisasjon, Ledelse og Arbeid (OLA) fra Universitetet i Oslo, og en bachelor i Internasjonale studier fra samme sted og har hele tiden jobbet med frivillighet, og i ideell sektor hele veien.

Hun oppsummerer årene sine i MDG som både spennende og utviklende.

– Jeg jobbet mye med hvordan frivillige skulle jobbe for partiet, hvordan vi utviklet og utfordret dem, og hvordan de ble utstyrt for å møte velgere og fungere som gode ambassadører for partiet. I 2021-valgkampen hadde vi over 600 frivillige i sving i Oslo. Det er jeg veldig stolt over at vi klarte. Det virker fjernt nå, men byen var jo helt eller delvis stengt gjennom hele valgkampen, sier hun.

Sjoner tror at fremover vil man se mer bevissthet rundt hvordan vi ter oss på internett, og hvilken informasjon hver av oss er villig til å selge til høystbydende.

– Jeg håper vi får bedre regulering av hvordan sosiale medier kan operere. Det er spennende for oss som jobber med menneskerettigheter, men det representerer i tillegg nye utfordringer og muligheter for alle som jobber med kampanjearbeid, organisasjon og kommunikasjon.

Powered by Labrador CMS