– Vi gjør løpende vurderinger av alle oppdrag vi påtar oss, sier Gambit-sjefen . – Bidrar til at mennesker som beordrer drap, mishandling og fengsling av uskyldige, fremstår som statsmenn verdt respekt, sier Amnesty.

Dagens Næringsliv: Norske Gambit H+K- konsulenter jobber for Saudi Arabia

– Fascinerende land som foreløpig er veldig mye bedre enn sitt rykte, skriver pr-topp på Facebook.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Våre konsulenter får muligheten til å jobbe for ulike kunder i ulike land, og det er noe vi opplever mange konsulenter hos oss synes er attraktivt med å jobbe i Gambit H+K, som eneste større, internasjonale kommunikasjonsbyrå i Norge, sier administrerende direktør i Gambit H+K, Henrik Halvorsen til Dagens Næringsliv.

Tre konsulenter fra Norge

Avisen skriver torsdag om Gambit H+K som har tre konsulenter fra Norge som har jobbet med ulike prosjekter og på oppdrag gjennom selskapets lokalkontor i hovedstaden Riyadh.

Seniorrådgiver i Gambit H+K, Ragnvald Nærø reiste ned for å jobbe for «Royal Commission for Riyadh City», skriver han i en Facebook-status.

DN skriver at dette er en organisasjon som jobber med byutvikling og svarer direkte til statsministeren, og har kronprins og forsvarsminister Mohammed bin Salman som styreleder.

Amnesty reagerer

Henrik Arnestad Salthe, som er sjef for Stavanger-kontoret til Gambit, er også i Saudi Arabia. Han roser på Facebook utviklingen i landet i en Facebook-oppdatering, skriver avisen.

Salthe skriver blant annet på Facebook: «– Fascinerende land som foreløpig er veldig mye bedre enn sitt rykte».

Hos Amnesty International reagerer de på DNs opplysninger.

– Konsulenter som tar slike oppdrag for de saudiske myndighetene er med på å bidra til at mennesker som beordrer drap, mishandling og fengsling av uskyldige, fremstår som statsmenn verdt respekt, sier Amnesty-sjef John Peder Egenæs til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS