Peter Skovholt Gitmark er seniorrådgiver i Gambit Hill+Knowlton og leder selskapets samfunnsavdeling. I Gambit H+K bistår han virksomheter og organisasjoner med strategisk rådgivning, ofte i skjæringspunktet mellom næring, politikk og myndighetskontakt.

Gambit: – Vi har kontakt med mange, men vi skal bare rekruttere noen få

Sier at det kommer til å komme mange nye fjes inn i kommunikasjonsbransjen etter valget.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(ARENDAL)– Akkurat nå er vi veldig opptatt av valgresultatet. blir det en ny regjering er det mange som forsvinner ut av dagens regjeringsapparat og sitter på en unik kompetanse og er kjempespennende å rekruttere til oss.

Det sier Peter Gitmark, avdelingsleder og seniorrådgiver politikk og myndighetskontakt i Gambit H+K til KOM24.

– Betydelig utskifting

Han sier til KOM24 at han forventer at det vil bli skje store endringer i kommunikasjonsbransjen etter valget, og at folk må forberede seg på å se flere politikere som kommer til å bytte side snart.

– Særlig ved Stortingsvalg er det en betydelig utskifting, uavhengig av resultatet. Det er en del som har forberedt seg og har lagt ned all sin tid på et kommende valgresultat og så går det ikke i deres favør og de søker seg da gjerne et annet sted. Eller så en jo huske at Erna Solberg sa til sine folk, enten det var statssekretærer eller det var statsråder, at «når jeg først har dere her inne, så skal jeg ha dere minst fram til valget», og det er det de aller fleste som har fulgt opp. Og vi har en forventning om at selv ved et gjenvalg så er det noen av de som er veldig kompetente som har lyst til å gjøre noe annet, sier Gitmark.

Han sier at det også kommer til å komme folk fra rød-grønn side til bransjen etter valget.

– Det er og mange på rød-grønn side som har gått med en statsråd eller politisk rådgiver eller statssekretær i magen og ikke får det, for det er så trangt i døra, som det kan være veldig spennende å ansette. Og skulle denne regjeringen blitt gjenvalgt vil det være mange på rødgrønn side som da tenker at «Vet du hva, nå har jeg gitt politikken mer enn nok, hva er det jeg kan? Jo, jeg kan en del innenfor politikk,» Da er åpenbart kommunikasjonsbransjen et karrieresteg for mange, sier han.

Han avviser at det foregår utstrakt wining and dining, men sier at de er på jakt etter folk som har inngående kunnskap om poltikk og politiske prosesser, som forstår norsk samfunnsliv og hvordan både politikken fungerer, hvordan makt utøves, hvordan det påvirkes og hvilke kommunikasjon som har en innvirkning på politikken.

– Vi har kontakt med mange

Han bekrefter at de for eksempel merker at det er mange Høyre-folk som ser for seg en annen jobbhverdag etter valget.

– Min tilbakemelding til folk er at; La oss se an valgresultatet. Vi har kontakt med mange, men vi skal bare rekruttere noen få. Men vi har samtaler med mange, sier Gitmark.

Han sier det er mange dyktige mennesker der ute som han tror vil passe inn.

– Men vi er på jakt etter noen få som er i stand til å kombinere flere ting, en unik politisk innsats, en drive og stå på vilje som vil passe godt inn i Gambit som selskap, men og en sosialt mentalitet som passer inn. Det skal være gøy å gå på jobb. En må være en sosial politisk nerd for å jobbe hos oss, sier han.

Powered by Labrador CMS