Tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er blant gjestene til Crayons nye podkast.

Lager podkast om cybersikkerhet: – Glemmer hvordan man skal kommunisere internt

TRY håper på flere kunder og mer oppmerksomhet rundt cybersikkerhet

Publisert

– Det er en problemstilling som er høyaktuell og vi ser mange av våre kunder ønsker bistand om den typen ting når det gjelder kommunikasjon. Vi har flere private og offentlige kunder som vi hjelper når det gjelder kommunikasjon internt og eksternt omkring cyberkriminalitet.

Det sier André Kolve, seniorrådgiver i TRY Råd til KOM24.

André R. Kolve

TRY Råds kunde Crayon har nå laget en podkast om cybersikkerhet, Hackernes år. I første episode får du høre om sikkerhetsarbeidet som foregikk i kulissene da NRK skulle sende Nord-Korea-dokumentaren «Muldvarpen» i 2020. Kripos skal og være med i en episode og planen er å ha en live pod fra Arendal under Arendalsuka på seinsommeren.

Det er en stor produksjon og de har hatt totalt 10–12 TRY-ansatte med på prosjektet med alt fra rådgivere, designere, kreatører og filmfolk.

Et uvanlig grep er at TRY og har puttet navnet sitt på podkasten, noe de vanligvis ikke gjør.

– Hva får TRY igjen for å gjøre dette?

– Vi ønsker å hjelpe andre med kommunikasjon i forbindelse med den typen utfordringer, sier han.

TRY Råd-sjefen Sindre Beyer skal og være med i en av episodene og snakke om kommunikasjonsperspektivet om man blir utsatt for et hackerangrep.

– Hvordan skal man kommunisere det eksternt til mediene som ringer og spør, men og internt. For det har vi opplevd, at folk glemmer hva de bør si internt, sier Kolve.

Kommunikasjons- og markedsdirektør Espen Viskjer i Crayon sier at Cyberkriminalitet og cybersikkerhet er og bør være forretningskritisk for alle virksomheter.

– Vi ønsker med denne podkastserien å nå beslutningstakere i privat og offentlig sektor. Vi vet at god kommunikasjon både internt og eksternt er helt avgjørende før, under og etter et eventuelt digitalt angrep, eller for å kartlegge en potensiell sikkerhetsbrist. Derfor var det naturlig å gjøre dette sammen med TRY Råd.

Powered by Labrador CMS