Andreas Bibow Handeland blir ny kommunikasjonssjef i BIL, etter fire år som kommunikasjonsdirektør i If.

Kommunikasjons­direktøren i If slutter

Ingen ny direktør i dag.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire år i stillingen har kommunikasjonsdirektør Andreas Bibow Handeland i If valgt å slutte i jobben til fordel for ny jobb i Bilimportørenes Landsforening. 

– Det skortet ikke på ærlige og kontante tilbakemeldinger da det ble kjent at jeg hadde valgt å si opp jobben min i If. Det skjønner jeg godt, skriver han på LinkedIn.

Sikre bilens plass i samfunnet

Handeland har hatt ansvaret for kommunikasjon på vegne av If i Norge, og har vært en del av den nordiske ledergruppen for kommunikasjon. 

Han har også vært en aktiv talsperson og er mye brukt i norske medier, ikke minst under pandemien. 

– If har vært et fantastisk selskap å jobbe for, og jeg er stolt til alt vi har fått til og fått gjennomslag for de siste årene. Jeg hadde ingen planer om å bytte jobb, men da denne muligheten dukket opp ble fristelsen for stor, sier han til KOM24. 

I BIL vil hans viktigste oppgaver være å lede kommunikasjonsarbeidet, både i redaksjonelle og i sosiale medier, strategisk som operativt. Politiker-kontakt og generell myndighetskontakt vil også være en sentral del av jobben. 

– Sammen med medlemmene, alliansepartnere og ulike byråer vil det være en viktig oppgave å synliggjøre BILs politikk og hvordan bilbransjen kan bidra til at Norge når klimamålene i 2030, og sikre bilens plass i samfunnet, sier direktør Erik Anderesen i BIL til Bilbransje24

Retur til bilbransjen

Handeland, tidligere seniorrådgiver og talsperson i NAF, uttrykker entusiasme over å gjøre et comeback i bilbransjen.

– Veldig mye har endret seg på de årene jeg har vært borte fra bransjen, og denne endringsreisen har jeg lyst til å være en del av. Det er ambisiøse klimamål som skal nås, og vi må sikre at bransjen har gode rammevilkår slik at vi får til dette skiftet, sier han. 

Han uttrykker at det blir spennende å arbeide med dette på vegne av 26 medlemsbedrifter, og han er glad for den tilliten han har fått.

Ingen ny direktør

Kommunikasjonssjefen i If, Sigmund Clementz, informerer KOM24 om at ingen ny direktør er utpekt ennå. 

– Her kan det bli litt annet oppsett, sier han. 

Han legger til at det for tiden er Ellen Paulsen, senior kommunikasjonsrådgiver, og ham selv som er aktive i kommunikasjonsavdelingen.

Powered by Labrador CMS