I tillegg til å forenkle prosessen, har Google også fjernet kravet om at informasjonen må være misbrukt for at du skal kunne få den fjernet.
I tillegg til å forenkle prosessen, har Google også fjernet kravet om at informasjonen må være misbrukt for at du skal kunne få den fjernet.

Nå vil Google la deg fjerne søkeresultater – men foreløpig bare på Android

Å få Google til å fjerne søkeresultater om deg har vært en tilnærmet umulig oppgave. Nå skal det bli mye lettere, i noen spesielle tilfeller.

Publisert Sist oppdatert

Selv tidligere Google-toppsjef Eric Schmidt skal ha fått nei da han i sin tid ba om å få fjernet informasjon om sine politiske donasjoner fra søkemotorens algoritmer, ifølge boken In the Plex av Steven Levy.

De siste årene har det riktignok vært mulig å søke om å få fjernet personlig informasjon, som adresse og telefonnummer, fra Googles søkeresultat hvis du kunne dokumentere at informasjonen ble misbrukt og utgjorde en belastning for deg. Søkeprosessen har imidlertid vært komplisert, og søknadsskjemaet vanskelig å finne.

Nå har Google lansert tjenesten «Results about you», som forenkler denne prosessen. Det er 9to5Google.com som forteller dette. Tjenesten ble først presentert på Googles I/O-konferanse tidligere i år. Den er foreløpig bare tilgjengelig for noen utvalgte brukere på Android i Europa og USA, men skal rulles ut til alle etter hvert.

I tillegg til å forenkle prosessen, har Google også fjernet kravet om at informasjonen må være misbrukt for at du skal kunne få den fjernet. Finner du søkeresultater som avslører personlig informasjon om deg, kan du be om å få den fjernet med en gang.

For å be Google om å fjerne et søkeresultat, klikker du på de tre prikkene øverst til høyre i søkeresultatet og velger «Fjern resultat». Da blir du tatt gjennom en prosess som spør deg hva slags informasjon siden inneholder, som gjør at du vil ha den fjernet fra Googles søkeresultat.

I Google-appen får du en ny side som heter «Results about you». Her kan du følge fremdriften på søknader du har sendt inn, og lese mer om mulighetene du har for å få sider fjernet fra søkeresultatet.

Det er viktig å merke seg at Google kun fjerner siden fra sine egne søkeresultater. Selve nettsiden vil fortsatt være på internett selv om den fjernes av Google. For å få fjernet informasjonen fra internett må du henvende deg til eieren av nettsiden, eller få hjelp av tjenester som slettmeg.no.

Powered by Labrador CMS