Narvesen lanserer gjenbrukskopp med kafferabatt.

Narvesen lanserer gjenbruks­kopp med illustrasjoner av Anette Moi

I tillegg gir kioskkjeden fem kroner avslag til alle kunder som tar med egen kopp når de kjøper kaffe eller varm drikke på Narvesen.

Publisert

Tidligere i år lanserte Narvesen ny emballasje med illustrasjoner av Anette Moi.

Kunstneren er best kjent for sine fargerike og lekne verk av blant annet kongefamilien, men også kunst som tar tak i sosiale forhold og tidsaktuelle hendelser.

Den nye gjenbrukskoppen er en utvidelse av samme kolleksjon og lanseres i utvalgte Narvesen butikker fredag 31. mai.

Gjenbrukskopp med kafferabatt

Narvesen har over årene bygget opp en sterk posisjon innen kaffe på farten og solgte i fjor nærmere fem millioner kaffekopper. 

– Lanseringen er en gladnyhet for våre lojale kaffekunder, men også de som er ute etter en fin og fargerik termokopp som holder godt på varmen, sier Madelaine Meyn, Brand Manager for Narvesen i Reitan Convenience Norway, i en pressemelding.

Den nye termokoppen er laget av 95 prosent gjenvunnet plast og er helt resirkulerbar. Videre forteller Meyn at Narvesen gir 5 kr i rabatt til alle kunder som tar med egen kopp når de kjøper kaffe eller varm drikke på farten.

Reduksjon av engangsemballasje på agendaen

Norge ligger på verdenstoppen i kaffedrikking og har et gjennomsnittlig kaffekonsum på 5,1 kopper daglig, ifølge tall fra Kaffeundersøkelsen 2023. Engangskopper utgjør en vesentlig andel av dette forbruket.

– Narvesen står for en stor del av det norske folk sitt konsum av kaffe på farten, og det er viktig for oss å finne mer bærekraftige løsninger for kundene våre. Med termokoppen ønsker vi å bidra til at litt færre engangskopper brukes – et lite steg på veien mot en mer bærekraftig kaffeopplevelse, sier Synnøve Tveit, bærekraftsansvarlig i Reitan Convenience Norway.

Reitan Convenience Norway jobber for reduksjon av engangsemballasje på flere områder, og var i begynnelsen av april blant de første private aktørene som signerte Klima- og miljødepartementet sitt nye plastpartnerskap for næringslivet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS