– Resultatet er ikke akkurat overraskende
– Resultatet er ikke akkurat overraskende

Full seier til staten i pengespillsøksmål

Unibet-eier gikk på tap. – Ikke akkurat overraskende, sier kulturministeren.

Publisert

- Når vi vet hvor ødeleggende spillavhengighet er for den som lider av det, og hvordan hele familier blir rammet, er jeg glad for at lagmannsretten har kommet til at vedtakene om at Trannel må stanse sine ulovlige pengespill, var gyldige, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding.

Borgarting lagmannsrett avsa 1. juni dom i ankesaken mot staten ved Kultur- og likestillingsdepartementet, der staten fikk medhold på alle punkter. 

Saken gjaldt spørsmålet om hvorvidt et vedtak som påla pengespillselskapet Trannel å stanse ulovlig pengespilltilbud rettet mot Norge var gyldig. 

Et sentralt spørsmål i saken var hvorvidt den norske enerettsmodellen, som gir Norsk Tipping og Norsk Rikstoto enerett til å tilby de fleste former for pengespill, var konsistent og i tråd med EØS-retten på vedtakstidspunktet i mars 2020. Det svarte lagmannsretten bekreftende på.

Trannel er et datterselskap av Kindred Group, som er et av verdens største pengespillselskaper.

De aktuelle Trannel-nettsidene er Unibet, Mariacasino, Storspiller og Bingo. 

– Resultatet er ikke akkurat overraskende, da dette søksmålet føyer seg inn i rekken av flere andre søksmål på pengespillfeltet der staten har fått fullt medhold hver gang, sier Trettebergstuen.

Direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet, Atle Hamar, er fornøyd med dommen.

– At Trannel ikke får medhold på et eneste punkt av retten, viser at jobben vi gjør for å få ulovlige selskap ut av det norske markedet er solid og godt forankret. Nå forventer vi at Trannel trekker seg helt ut av Norge, sier Hamar.

Powered by Labrador CMS