– Jeg tror nok ikke jeg kunne holdt ut med noe særlig annet, sier Ann Hege Skogly om hvorfor hun begynte med kommunikasjon.
– Jeg tror nok ikke jeg kunne holdt ut med noe særlig annet, sier Ann Hege Skogly om hvorfor hun begynte med kommunikasjon.

#Minjobb

Ann Hege har den legendariske C.J. Cregg som forbilde på jobb

– Ingen har noensinne håndtert presse bedre.

Publisert

Med spalten #MinJobb ønsker KOM24 å få kommunikasjonsfolk til å snakke om jobben sin, hva som inspirerer dem i arbeidet, hvilke utfordringer som finnes i bransjen - og hva som er god kommunikasjon.

I dag er det senior kommunikasjonsrådgiver i Kirkens Bymisjon, Ann Hege Skogly, som svarer på spørsmålene i #MinJobb.

– Hva er tittelen din - og hva går jobben din ut på?

– I mitt vanlige liv er jeg en temmelig fersk senior kommunikasjonsrådgiver i Kirkens Bymisjon, der jeg har hovedansvar for presse. Nå for tiden forsøker jeg også å fungere som kommunikasjonssjef.

Hva liker du best med jobben din?

– At i Kirkens Bymisjon kjenner jeg hver dag at det kollegene mine gjør er livsviktig. Det kan helt bokstavelig handle om liv og død, og det kan handle om å legge til rette for at folk skal få bekreftet menneskeverdet sitt.

Jeg blir ofte ærbødig i møte med kolleger. Noen gir medisinsk hjelp til dem som ikke får det noe annet sted. Andre tar varmt imot noen som ellers aldri får høre eget navn uttalt med begeistring. Ellers låner de ut skøyter, så elever kan være med på idrettsdag, eller legger til rette for at barn får møte en mamma eller pappa som sitter i fengsel. For å nevne noe, det er vanskelig å sette punktum her.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du minst?

– Å bekrefte oppsigelser! Vi har et unikt godt kollegium både faglig og sosialt, så derfor er det så trist når noen slutter. Men akkurat nå er vi på jakt etter en sosialt engasjert redaktør/kommunikasjonsrådgiver, og vi åpner hjertene våre for et nytt tilskudd i flokken.

– Hvorfor ville du jobbe med kommunikasjon?

– Jeg tror nok ikke jeg kunne holdt ut med noe særlig annet. Annet enn journalistikk, som jeg har bakgrunn i fra P4.

Fagretningene har til felles at du kan ha stor variasjon i emner, og privilegiet å møte flinke mennesker som kan mye om interessante ting. Og alt kan være interessant!

Da jeg jobbet i Forbrukerrådet kunne jeg til og med bli oppglødd av utregning av byggesaksgebyr.

Litt dypere sett, er det en sterk drivkraft at god kommunikasjon i mange sammenhenger er avgjørende for å lykkes. Det hjelper ikke hvor mye kunnskap helsemyndighetene har om smitteforebyggende adferd, dersom ikke folk forstår det, og at det er viktig de selv følger opp.

– Hvem inspirerer deg i kommunikasjonssektoren?

– C.J. Cregg! Altså den legendariske pressesjefen i TV-serien West Wing. Ingen har noensinne håndtert presse bedre.

– Hva gjorde deg sist imponert i kommunikasjonsfaget?

– Da jeg hørte om særdeles vellykket internkommunikasjon i brannvesenet i podkasten Rekommandert med Kristopher Schau. Tidligere ble det nærmest regnet som tøft å inhalere giftige gasser blant konstablene. Det måtte du tåle. Men for noen år siden klarte de å gjøre en fullstendig snuoperasjon med disse holdningene på svært kort tid. Det er imponerende, og jeg skulle gjerne hørt mer om den prosessen.

– Hva er god kommunikasjon?

– Når du når et mål du fremdeles er sikker på var riktig å sette.

– Hva mener du er den største utfordringen for din bransje fremover?

– Det er tidsriktig å hylle mangfoldet, men Kirkens Bymisjon jobber med mange som rammes av høyst levende fordommer.

Det er barn som skammer seg over at familien ikke har råd til det «alle andre har». Noen lar være å fortelle om at de tilhører en etnisk minoritet, fordi de vet at andre har negative holdninger til dem. Andre møter bare unnvikende blikk, fordi de har utfordringer med rus.

Et samfunn som er opptatt av forbruk, prestasjon og konkurranse, skyver mange ut. Sånn sett kan du si at Kirkens Bymisjon har tatt en gedigen utfordring ved å ville rive ned disse fordommene. Men vi gyver nå løs i 50 norske byer hver dag.

Powered by Labrador CMS