Frida Blomgren er vant til å se idretten fra forskjellige inngangsvinkler på grunn av sin samlede kompetanse:– At jeg ser idretten fra andre innfallsvinkler enn de som er midt i det tror jeg er nyttig, og kan føre til morsomme og spennende diskusjoner.
Frida Blomgren er vant til å se idretten fra forskjellige inngangsvinkler på grunn av sin samlede kompetanse:– At jeg ser idretten fra andre innfallsvinkler enn de som er midt i det tror jeg er nyttig, og kan føre til morsomme og spennende diskusjoner.

Frida går fra Apeland til Norges Idrettsforbund:– Jeg hadde tenkt å bli der

Frida Blomgren skal jobbe med samfunnskontakt og idrettspolitikk.

Publisert

Norges Idrettsforbund ansetter tidligere statssekretær i kulturdepartementet Frida Blomgren. Hun blir leder for samfunnskontakt og idrettspolitikk.

I en helt ny avdeling har idrettsforbundet samlet både nasjonal og internasjonal idrettspolitikk, alt verdiarbeidet bl.a. bærekraft, likestilling og mangfold, og internasjonale samarbeid. I tillegg er kommunikasjon en viktig del av arbeidet.

– Samlet sett så føler jeg at dette er alt det jeg har jobbet med i min karriere, både politikk, idrett og kommunikasjon. Å få muligheten til og jobbe med dette i en og samme stilling er fantastisk, derfor måtte jeg søke, forteller Blomgren til KOM24.

Idrett fra forskjellige innfallsvinkler

I fjor gikk hun av som statssekretær og startet sitt eget rådgivingsselskap, Blomgren. I mars tok hun med seg kundene inn i Apeland.

– Jeg hadde tenkt å bli der. Det er masse spennende som foregår i Apeland, med mange flinke og hyggelige kollegaer. Men så dukket denne jobbutlysningen opp, og den føltes perfekt for meg. Jeg var ikke i tvil da jeg fikk tilbudet.

Fra før har Blomgren jobbet med idrett i lokal- og nasjonalpolitikk, hun har også deltatt i flere internasjonale prosesser rundt anti-doping og deltatt på idrettskonferanser med menneskerettigheter og antikorrupsjon som tema.

Med seg har hun også en lengre periode som markedsansvarlig og arrangementssjef for Vålerenga Fotballklubb. Hun forteller at hun alltid har hatt jobber som har omhandlet politikk, idrett eller kommunikasjon.

– Jeg har vært statssekretær i kulturdepartementet hvor jeg har fått jobbet mye med idrett og folkehelse. Jeg har også vært byrådssekretær i Oslo og jobbet sammen med mange flinke folk om OL-søknaden for Oslo. Også har jeg jobbet mange år i Vålerenga fotball, i tillegg til at jeg har jobbet i X-games.

Utfordringer som driver

I løpet av tiden Blomgren har vært i Apeland har hun fått et godt innblikk i måling og analyse. Hun mener det er viktig å ha et godt faktagrunnlag før man lager strategi og kommunikasjonsplan, noe hun har lært mye om den seneste tiden.

– Jeg er sikker på at det blir utallige utfordringer i den nye stillingen. Mange har en mening om norsk idrett, og de er selvsagt ikke alltid sammenfallende. Fremtidsdiskusjonene blir spennende fordi det finnes mange forskjellige veier å gå. Men jeg tror at hvis vi er tydelig på prioriteringer og ikke gjør alt på en gang, vil vi lykkes i enda større grad.

Hun legger til at slike prosesser og utfordringer er det som driver henne. Det er viktig å få til forandring og tro på at ting kan blir bedre. Hun legger til at en viktig drivkraft er at man aldri skal være så fornøyd med det man har at man slutter å streve etter at noe kan bli bedre.

– Jeg skal jobbe med moderniseringsprosessen og strategien for idrettsforbundet de kommende årene. Samtidig er det en ny avdeling, så det vil være viktig å bli kjent med alle medarbeiderne som inngår i avdelingen, se hvordan vi jobber og hvordan det passer opp mot de fremtidige målene som blir utarbeidet.

Skal følge utviklingen

Den nye ledergruppen blir bestående av ni personer, hvor fem av dem er nye fra høsten. Bærekraft og miljø ligger også inn den nye stillingen. Selv om det er personer i idrettsforbundet som jobber med dette i dag, vil Blomgren jobbe videre med verdispørsmålene.

– Skal norsk idrett gå foran så må man følge med på utviklingen som er viktig for samfunnet. Bærekraft er definitivt noe som bør bli viktigere i norsk idrett. Jeg tror det er viktig å få implementert en bærekraftstrategi som fungerer i hele organisasjonen.

Det er kombinasjonen av å jobbe med mennesker som er entusiastiske og brenner for noe som alltid har vært stimulerende for henne. Nå får hun muligheten til å være med å forme idretts-Norge.

– Idretts-Norge er en veldig stor familie, og det å kunne jobbe med engasjerte folk fra hele landet for å vise fram hvor viktig idretten er, ikke bare for fysisk aktivitet, men også en viktig sosial møteplass i Norge er drømmejobben for meg, avslutter Blomgren.

Powered by Labrador CMS