Oscar Glorvigen Apeland (t.v.) vil jobbe tett med kunstig intelligens.
Oscar Glorvigen Apeland (t.v.) vil jobbe tett med kunstig intelligens.

Oscar Glorvigen Apeland til Apeland

Oscar Glorvigen Apeland er ansatt i Apeland som kommunikasjonsrådgiver.

Publisert Sist oppdatert

Oscar Glorvigen Apeland vil ha særlig ansvar for analyse ved hjelp av kunstig intelligens (KI). Han styrker selskapets satsing på omdømmeverktøyet Traction.

– I våre Traction omdømmemålinger samler vi gjennom hele året inn svært store mengder data om folks oppfatning av selskaper, organisasjoner og offentlige virksomheter. Med Oscars kompetanse innen KI kan vi analysere informasjonen bedre, og skape mer verdi for kundene våre, sier Ole Christian Apeland, leder i Apeland, i en pressemelding.

Oscar Glorvigen Apeland har over ti års erfaring som utvikler og programmerer for en rekke norske og internasjonale virksomheter.

Han har blant annet vært med på å utvikle iPhone-appen til Tise i Norge, og er blant få norske utviklere som har solgt tjenester til India. Som sønn av Ole Christian er han tredje generasjon Apeland i den norske kommunikasjonsbransjen.

– Min bakgrunn er mer IT enn kommunikasjon, men disse fagene møtes jo når vi kan bruke KI til å lage analyser som gjør virksomheters kommunikasjon bedre. Det nye nå er at vi har fått løsninger som er gode til å analysere ord, og ikke bare tall. I Traction forteller respondentene mye med ord, og disse dataene kan nå analyseres mye bedre, sier Oscar Glorvigen Apeland.

Oscar Glorvigen Apeland jobber i selskapets digitalgruppe, og skal også hjelpe kunder som vil ta i bruk kunstig intelligens og bidra til utvikling av nye, KI-baserte tjenester hos Apeland.

Powered by Labrador CMS