Carl Markus Lundekvam By

Fjordkraft-app hevder seg i europeisk konkurranse

– Gir oss ekstra motivasjon.

Publisert

– Dette er stort. Jeg er veldig stolt, sier produkteier Carl Markus Lundekvam By, i en pressemelding fra Fjordkraft.

Han leder teamet som kontinuerlig jobber med utvikling og forbedring av appene i Fjordkraft og Elmera Group

Appene til strømselskap over hele Europa er vurdert og rangert i en stor undersøkelse. Fjordkraft-appen havner på en sterk tredjeplass.

Fjordkraft har vært gjennom flere kontroverser som har påvirket omdømmet deres de siste årene, ett av punktene de har jobbet med er å forbedre app-en sin.

Ved årsskiftet 2022/2023 hadde Fjordkraft-appen en score på 2,0 av 5️ stjerner i App store og 2,1 av 5️ stjerner på Google Play.

 Fjordkraft skjønte at de måtte ta grep og satte sammen et eget dedikert produktteam på åtte personer for å jobbe med app-en og nå har de eierskap fra a til å.

De tok så tak i det som skapte mest frustrasjon og feil hos kundene og jobbet seg nedover lista og løste feil.

– Vi har gjort, beklager språket, en helvetes jobb på stabilitet og kundefriksjon og lasting av data som gjør kundeopplevelsen mye bedre. Det legges merke til og skåren blir mye bedre, sa Lundekvam By, da KOM24 var på besøk i Fjordkrafts lokaler høsten 2023. 

Nå har de gått fra to til 4,2 stjerner i App store og 4,3 hos Google Play og altså sikret seg en sterk tredjeplass i konkurranse med app-er fra hele Europa.

255 strømapper over hele Europa er vurdert etter 15 ulike kriterier innen fem forskjellige tema, hvor det gis poeng for ulike funksjoner. 

Temaene var 1) hvordan appen er kommersialisert 2) hvordan appen etablerer forbindelse til bruker 3) hvor godt appen er personalisert 4) i hvilken grad funksjoner i appen fører til handling hos bruker og 5) hvordan appen er rigget for å hjelpe brukeren til å påvirke fremtiden.

– Denne utmerkelsen gir oss ekstra motivasjon til å fortsette utviklingen av appen og ikke minst til å levere enda bedre kundeopplevelser. For vi sier oss ikke fornøyde med tredjeplassen, vi skal opp på topp, sier By.

I tillegg til Fjordkraft-appen lager teamet også appene til 17 andre strømselskap som Elmera-konsernet samarbeider med gjennom Kraftalliansen. Fem av disse appene er også inne på topp 50-listen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS