Jarle Roheim Håkonsen har vært kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet i mer enn fem år. Nå gir han seg.

Aps kommunikasjons­sjef går av

Skal bli næringspolitisk direktør.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har gitt av mine krefter i fem og et halvt år. Det er lenger enn ganske mange andre som har vært her. Det har vært jobbing tidlig og sent. Jeg tenker at det er bra å gå videre nå og lære seg noe nytt, sier Håkonsen til VG.

Han gir seg nå for å bli direktør for næringspolitikk og kommunikasjon hos interesseorganisasjonen IKT Norge.

Til KOM24 sier Roheim Håkonsen at det er både vemodig og spennende på samme tid, det å forlate Ap til fordel for en ny jobb.

– Jeg har jo vært gjennom mye på 5 1/2 år i Arbeiderpartiet og fått masse gode venner, sier han.

– Flere skandaler enn man hadde trodd og håpet

Det har vært til tider turbulente tider i de årene han har jobbet med kommunikasjon i partiet og han sier at det ble han advart om på forhånd.

– Jonas Gahr Støre sa til meg når han rekrutterte meg at det er tøffe tider nå og at de som kommer inn må ha sterk rygg og det tror vi du har, forteller han og sier at det har han og fått. 

Av de positive opplevelsene i partiet trekker han fram hvordan de løftet seg og vant stortingsvalget i 2021. Han sier at som gammel AUF-er var det både spennende og viktig å få være med på. 

Men det har og vært mye uro i partiet. 

– Alle skandalene har vært flere enn man hadde trodd og håpet, innrømmer han. 

– Det har vært tøffe tider etter det med røff sjø, uflaks og en del surr som har bidratt til at jeg har vært nødt til å bidra med mye krisehåndtering, sier han.

Han kaller det lærerikt for dem erfaring fra presse og kommunikasjon å drive med krisehåndtering og sier at folk har satt pris på at han som gammelt pressemenneske har vært ærlig og direkte. 

Roheim Håkonsen var lenge tett på Støre som hans rådgiver, men etter at partiet fikk regjeringsmakt fikk ikke Roheim Håkonsen bli med over til Statsministerens kontor. 

Ble lei seg

– Jeg ble litt lei meg for det i starten, innrømmer han.

Men han sier at han raskt aksepterte at det var en kabal som ikke gikk i hans favør. 

– Jeg har funnet mening og glede i Stortinget og hjelpe gruppa til den viktige jobben den har ved å vedta lover og budsjett og å være en god forsvarer av partiet og regjeringen, sier han. 

Noen måneder etter det ble klart at han ikke fikk bli med til SMK fant man navnet hans på en søkerliste til stillingen som kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet.

Den jobben fikk han ikke, men Roheim Håkonsen avviser at han har aktivt søkt seg vekk fra Ap de siste årene.

– Jeg har hatt det bra faglig og saklig og har ikke søkt flere jobber enn den UD-jobben, sier han.

Men han bekrefter at han har fått en rekke telefoner de siste årene, men at han ikke har vurdert dem.

Ville ikke kjede seg

– Jeg har vært redd for å kjede meg ved å gå over til en smal sektor, sier han.

Men i begynnelsen av januar fikk han en telefon fra IKT Norge. 

Det var så interessant at han valgte å ta et møte. Han sier at i denne sektoren kan man jobbe med at fra digitalisering til KI til helse, forsvar, klima, derfor ble det for fristende til å stå over dette tilbudet.

Denne uken er hans siste i Arbeiderpartiet. 

– Vi ble enige om at så fort dette ble offisielt skulle jeg gi meg. Så nå er det bare et par avslutninger og noen bamseklemmer, så er det to ukers ferie, sier han.

Han begynner i sin nye jobb i midten av februar.

Powered by Labrador CMS