Guri K Lande gir seg nå i Arkivverket.
Guri K Lande gir seg nå i Arkivverket.

Guri Lande gir seg i Arkivverket – skal digitalisere helse og omsorgssektoren

– Det er både litt skummelt og veldig motiverende å få jobbe med noe som er så viktig at det påvirker folks liv og helse.

Publisert Sist oppdatert

– Digitaliseringen i offentlig sektor er veldig spennende, og både arkivsektoren og helsesektoren står midt oppi store endringer som en konsekvens av dette. Jeg liker å være med der det skjer!

Det sier Guri K. Lande til KOM24.

Etter sommeren forlater hun sin stilling som direktør for strategi og kommunikasjon i Arkivverket for å bli Divisjonsdirektør Strategi i Direktoratet for e-helse.

– Ikke alene

Hun sier at digitalisering i offentlig sektor er komplekst, nyskapende og veldig meningsfullt og at det handler om å gi folk flest bedre tjenester.

– Men hva går jobben ut på?

–Kort sagt skal jeg ha ansvaret for digitaliseringsstrategien til helse- og omsorgssektoren i Norge. Ikke alene, heldigvis, men sammen med området jeg skal lede. Vi skal få helsesektoren til å gå i samme retning, samtidig som vi legger til rette for utvikling av gode, digitale løsninger for små og store brukere. Det er både litt skummelt og veldig motiverende å få jobbe med noe som er så viktig at det påvirker folks liv og helse.

Lande er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse.

Tidligere har hun jobbet med strategi, endringsledelse og utvikling av offentlig sektor som konsulent i Capgemini Consulting.

Støvete rykte

De siste åtte årene er det Arkivverket som har vært hennes hjemmebane.

– I løpet av de åtte årene jeg har vært der, har Arkivverket endret seg veldig mye. Vi har gått fra å ha hovedfokus på papir og manuell oppgaveløsning, til å bli en moderne IT-virksomhet. Vi har bygget opp mange fagområder som ikke eksisterte hos oss tidligere, blant annet kommunikasjonsområdet, sier hun og forteller at de nå får henvendelser fra folk som vil komme til dem og høre om hvordan de jobber med kommunikasjon.

– Kommunikasjonsfaget har en veldig viktig plass i Arkivverket fordi vi er ganske ukjente og har et litt støvete rykte vi trenger å endre!, sier hun.

Lande sier det er masse hun vil savne når hun slutter i Arkivverket, blant annet alle de morsomme, ambisiøse og flinke folkene som jobber der.

Hun mene det er en innovativ og ubyråkratisk kultur i Arkivverket som er ganske fantastisk.

– Og så vil jeg savne kanelbollene til Freddy! Han baker og deler dem ut på kontoret hvis han har våknet litt for tidlig på morgenen. Perfekt til morgenkaffen for en som er litt morgentrøtt. Jeg vil også savne magasinene i kjelleren der vi oppbevarer arkivskattene våre, der er det masse plass til å legge seg flate når vi tabber oss ut.

Powered by Labrador CMS