Svein Graff har en sentral rolle i NPG Sport & Communications. Broren Espen er kommunikasjonssjef i Skiforbundet, som igen har leid inn NPG Sport & Communications

NRK: Skiforbundet hyret PR-byrå eid av broren til kom.-sjefen

– Umusikalsk.

Publisert

– Det er umusikalsk i en tid hvor habilitet er overskriften på det meste, sier Einar Aadland, dosent emeritus ved VID vitenskapelige høgskole, og forfatter av flere bøker om etikk og ledelse til NRK.

Statskanalen skriver torsdag kveld at torsdag publiserte VG en kronikk av Arne Baumann, generalsekretær i Norges Skiforbund, men det som ikke kommer frem i kronikken, er at Norges Skiforbund har fått hjelp av PR-byrået NPG Sport & Communications.

I Norges Skiforbund er Espen Graff kommunikasjonssjef. Hans bror Svein Graff eier 15 prosent av byrået hvor han inntil nylig var daglig leder, før han gikk av for å gå inn i en ny rolle som forretningsutvikler og «fri midtbanestrateg».

I saken kommer det fram at generalsekretær Baumann bekrefter at han fikk hjelp til å skrive kronikken men at Svein Graff ikke var involvert, men at det er Harald Strømme som har vært involvert fra NPGs side. 

– Jeg har gjort en selvstendig habilitetsvurdering i forkant av valget av PR-byrå. Dette er et valg tatt av meg, ene og alene. I full åpenhet, skriver generalsekretæren til NRK.

Powered by Labrador CMS