På bilde, fra venstre:

Leder forretningsutvikling Axel Revheim, Innholdsrådgiver Heidi Ellingsen, fungerende byråleder Atle Hommersand, Innholdsrådgiver Anna Larsen, Teamleder design og webutvikling Chris Eliassen, digital medierådgiver Anders Berglund
På bilde, fra venstre: Leder forretningsutvikling Axel Revheim, Innholdsrådgiver Heidi Ellingsen, fungerende byråleder Atle Hommersand, Innholdsrådgiver Anna Larsen, Teamleder design og webutvikling Chris Eliassen, digital medierådgiver Anders Berglund

Nå kommer Nucleus med sin KI-satsing – lanserer Nucleus labs

– Det er mye å vinne på en fremoverlent holdning til KI.

Publisert

Nucleus Labs er et prosjektbasert kundesamarbeid som er rettet mot virksomheter som ønsker å ta i bruk KI i arbeidshverdagen, og gjerne utvikle nye arbeidsmetoder eller verktøy ved hjelp av KI.

Det skriver Nucleus i en pressemelding.

– I løpet av 2023 har vi gjort oss kjent med mulighetene kunstig intelligens representerer for vår bransje, og nå har vi begynt å utvikle helt nye løsninger basert på denne innsikten, i et nært samspill med kunder, sier fungerende byråleder i Nucleus, Atle Hommersand, i pressemeldingen.

Nucleus opprettet i mars 2023 en intern «task force» som følger utviklingen av generative språkmodeller og andre KI-verktøy som er relevante for kommunikasjonsfaget nøye. 

Denne gruppa, med syv rådgivere, representerende hvert av fagområdene i Nucleus, har gått foran i å etablere nye måter å jobbe på internt i Nucleus. 

Metodikk og løsninger er basert på ChatGPT og andre generative språk- og bildemodeller.

For å passe som et Labs-prosjekt, må det kunne sannsynliggjøres utvikling av helt ny metodikk:

– I Labs-prosjektene arbeider vi kun med å utvikle metodikk eller løsninger som ikke allerede eksisterer som en normal byråleveranse, sier leder av forretningsutvikling i Nucleus, Axel Revheim.

Ett Labs-prosjekt er nettopp avsluttet nå i januar, mens et nytt er booket for oppstart i februar.

– Det er mye å vinne på en fremoverlent holdning til KI. Det ene Labs-prosjektet har pekt ut over ti forskjellige bruksområder for KI i kommunikasjonsavdelingen, sier Hommersand.

Powered by Labrador CMS