Litt artig er det da at siden han tiltrådte som finansminister så har han vært den statsråden som oftest har tråkket i stange-salaten på grunn av dårlig og til dels ubehjelpelig kommunikasjon.
Litt artig er det da at siden han tiltrådte som finansminister så har han vært den statsråden som oftest har tråkket i stange-salaten på grunn av dårlig og til dels ubehjelpelig kommunikasjon.

MENINGER:

Finansministeren som ikke tar råd

«Det meste kunne vært unngått hadde han tatt råd fra en kommunikasjonsrådgiver», skriver Atle Hommersand i dette humoristiske innlegget.

Publisert

Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet sliter på meningsmålingene. Mannen som reiste rundt og drev valgkamp på omtrentligheter har fortsatt med omtrentlighetene som finansminister. Råd tar han ikke, for i hans omtrentlige verden er PR-rådgivere politiske telefonselgere som ringer gamle politiske venner og uvenner. Hadde de endog bare ringt fra et advokatkontor.

Ledere i offentlig sektor må kunne håndtere mediene selv og ordføreren i en kommune må da kunne ringe selv hvis de ønsker plass i nasjonal transportplan. Sa Trygve da han begynte i jobben. Sånn omtrent. Derfor kom det et pålegg fra Trygve om at offentlige etater og virksomheter måtte begrense innkjøp av PR-tjenester fra PR-byrå.

Litt artig er det da at siden han tiltrådte som finansminister så har han vært den statsråden som oftest har tråkket i stange-salaten på grunn av dårlig og til dels ubehjelpelig kommunikasjon. Det meste kunne vært unngått hadde han tatt råd fra en kommunikasjonsrådgiver. Da ville han for eksempel lært at det er lurt å ha fakta i orden før man går på Stortingets talerstol og sier at EØS forhindrer tiltak mot økte strømpriser (sånn omtrent) eller prøver å motbevise at mange nordmenn har fått dårligere råd på grunn av økte strøm- og drivstoffpriser, matvarepriser og renteoppgang. Hvor hadde du vært på meningsmålingene med litt empati og forståelse, istedenfor å være så påståelig?

Påståelig og omtrentlig er Vedum også når han nå sier at Sps stortingsrepresentanter ikke skal ta telefon når PR-byråene ringer. Fordi han vil flytte makt fra PR-byråene. Det er greit nok det. Men kan Erlend fra Bryggeri- og drikkevareforeningen ringe? Og tar dere telefonen når Monica Mæland og Iselin Nybø ringer fra hvert sitt advokatkontor? Forresten, de to har jo gullkort og tilgang til der det er så hipp mat og lite øl, så de trenger kanskje ikke å ringe så ofte.

Er det greit å ta telefonen hvis vi ikke lenger kaller oss et PR-byrå, men heller et reklamebyrå (fordi vi driver litt med det også, ser du)? Vi kan også kalle oss et digitalbyrå. Og jeg kan gjerne kalle meg digitalrådgiver, tar du telefonen da?

Forresten, kanskje jeg heller skal kalle meg lobbyist? Da slipper jeg til og med å registrere meg i noe som helst register. Eller?

Det var bare det jeg ville spørre om. Sånn omtrent.

PS! Er det noen egentlig som ringer til hverandre lenger? La oss heller chatte.

———————————————-

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS