– I år blir julemiddagen tynnribbe av Iberico-gris kjøpt på Annies pølsemakeri, med godt øl og en god akevitt til. Det er et must på julaften.

JULEPRATEN

Kommunikasjonssjefen i Avinor har nyttårsforsettet klart

Skal lære seg å kjenne flere bransjefolk i 2022.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

KOM24 har stilt seks spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om året som har gått, og hva de gjør denne julen.

I dag er det kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor som svarer i julepraten.

Hva gjør du i julen?

– Jobber og feirer jul med familien i både Oslo og på Kongsvinger. Håper på noen skiturer og en del timer fri fra mobilen.

– Hva vil du anbefale andre å lytte til/smake på/lese/se eller høre denne julen?

– Mine favorittpoder er fotballpodene «When We Were Kings» og «Dritte Halbzeit», også liker jeg godt Aftenposten «Forklart» og «Hele historien». Det jeg leser nå er siste bok i århundretrilogien til Ken Follett. Hvis jeg skal ha noe lett i julen blir det litt Pondus eller Aftenpostens historiemagasin. I år blir julemiddagen tynnribbe av Iberico-gris kjøpt på Annies pølsemakeri, med godt øl og en god akevitt til. Det er et must på julaften.

– Hva er det morsomste du har opplevd dette året?

– Da må jeg trekke fram to ting. Jeg har hatt pappaperm og det er både gøy og fryktinngytende. Hvorfor ble jeg ikke advart om nervene man har de første dagene når man er alene med junior? Fint, lærerikt, gøy og nervøst. Det andre er at jeg begynte i ny jobb som kommunikasjonssjef i Avinor 1.okotber. Kun et par uker etterpå ble jeg spurt om å fungere i rollen som konserndirektør for kommunikasjon og marked fram til John-Ragnar Aarset er på plass. Det har vært gøy, slitsomt og veldig lærerikt. Men heldigvis har jeg veldig flinke kolleger som har hjulpet til.

– Du får invitere tre bransjekollegaer på middag. Hvem inviterer du og hvorfor?

– Huff, jeg er en sånn som ikke har svart belte i å vite hvem alle de andre er. Det får bli et nyttårsforsett å lære meg å kjenne flere bransjefolk. Så jeg tar med følgende tre: Christopher Mortensen i Footprint. Han er en god venn jeg liker å krangle med. Så synes jeg ofte at pressesjefene til de politiske partiene er svært harde i tonen i sosiale medier. Det synes jeg er pussig og det vil jeg forsøke å forstå mer av. Så da velger jeg meg Cato Husabø Fossen i Høyre. Han er ganske hard i klypa, men virker som en fin fyr. Til slutt ville jeg invitert med meg hans motstykke i SV. Jeg er ofte uenig med Siri Gjørtz og SV, men det er nettopp derfor jeg ville hatt henne med. Det skjer lite i ekkokamre og jeg synes det er gøy og diskutere med folk jeg tilsynelatende ikke er enig med. Som regel klarer man å være gode venner allikevel, og jeg har godt inntrykk av jobben hun har gjort i SV i forbindelse med valget i år.

Hva husker du best fra kommunikasjonsåret 2021?

– Da må jeg si korona og hvordan det påvirket hele luftfarten i Norge. Det har vært et veldig krevende år for oss alle og akkurat da vi begynte å bli litt høye og mørke igjen, så kommer det en ny bølge. Det påvirker oss og driften vår, og det utløser et stort informasjonsbehov hos våre flinke ansatte i hele Norge. Derfor hat vi brukt veldig mye tid på internkommunikasjon og vi har tatt i bruk verktøy vi vanligvis ikke bruker så ofte. I likhet med resten av Norge har vi blant annet fått svart belte i Teams på rekordtid.

– Hva tror du vil prege kommunikasjonsbransjen i 2022?

– Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å utvikle digitale plattformer til intern og ekstern kommunikasjon i enda større tempo enn tidligere. I Avinor har vi begynt å ta i bruk personifisert digital kommunikasjon i vår kommunikasjon med ansatte, og det får vi veldig gode tilbakemeldinger på. Internkommunikasjon har vi brukt enda mer ressurser på under korona enn tidligere og denne utviklingen tror jeg fortsetter gjennom 2022. Selv om jeg er født optimist tror jeg dessverre ikke 2022 blir et koronafritt halleluja-år, selv om jeg krysser alt kryssbart for at jeg tar feil.

Til slutt vil jeg ønske alle mine bransjekolleger riktig god jul.

Powered by Labrador CMS