Fra venstre: Avdelingsdirektør KS - Frode Lindtvedt, Teknisk prosjektleder TRY Dig - Eirik Eikås, Rådgiver og regissør TRY Dig - Knut Sverre, Prosjektleder KS - Siri Hansen, Daglig leder Back - Thomas Nesse, Daglig leder SixSides - Torgrim Nordeidet.

TRY utvikler prestisjeprosjekt for KS

Hele TRY-huset er involvert når de nå skaper et nytt kunnskapssenter og interaktivt læringsspill om lokaldemokratiet for KS sammen med partnerne SixSides og Back.

Publisert Sist oppdatert

Etter en omfattende anbudskonkurranse gjennom 2022 og vinteren 2023 var det TRY, i samarbeid med SixSides AS og Back AS, som vant kontrakten om å utvikle et nytt interaktivt læringsspill for KS. 

Et læringsspill som både skal kunne oppleves i et skreddersydd kunnskapssenter i Kommunenes hus i Oslo, og som en distribuert løsning som kan spilles i klasserom over hele Norge.

– Dette er et svært spennende og givende prosjekt med mål om å gjøre en forskjell når det kommer til demokratiforståelse og økt engasjement for elevenes eget lokaldemokrati. Vi er stolte over tilliten KS viste oss da de kåret oss til vinnere av anbudet, sier Knut Sverre, kundeansvarlig i TRY, i en pressemelding.

Læringsspillet bygger på den pedagogiske kraften som ligger i et rollespill, som kombinerer et engasjerende narrativ og dialogbasert læring med teknologi som styrker læringseffekten.

– Gjennom læringsspillet vil vi øke elevers engasjement for demokratiet. Målet er å gi elevene kunnskap og verktøy til å være deltakende innbyggere i samfunnet, sier Siri Hansen, prosjektleder for KS.

Over hele TRY-huset, jobbes det nå for fullt med dette prosjektet. Kunnskapssenteret åpner høsten 2024.

– Vår klare ambisjon er å vekke elevene og la dem kjenne på kroppen hva det vil si å miste rettigheter og friheter de tar for gitt – slik skal de se vårt lokaldemokrati i et nytt lys. For å ta vare på engasjementet vi håper å skape, vil vi som avslutning på spillet også tilby elevene verktøy og kunnskap som skal hjelpe dem til å ta større del i eget lokaldemokrati, avslutter Knut Sverre i TRY. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS