På 1970-tallet bodde det over 4000 mennesker i Vardø, nå bor det under 2000 der. Nå skal Geelmuyden Kiese få folk til å flytte nordover igjen.
På 1970-tallet bodde det over 4000 mennesker i Vardø, nå bor det under 2000 der. Nå skal Geelmuyden Kiese få folk til å flytte nordover igjen.

Geelmuyden Kiese skal få folk til å flytte nordover

Flere tiår med personrettede tiltak har ikke klart å stoppe befolkningsnedgangen i Finnmark og Nord-Troms. Nå skal GK forsøke å snu det hele. 

Publisert Sist oppdatert

Innbyggertallet i Finnmark og Nord-Troms har over lang tid falt og befolkningen blir stadig eldre. Personrettede, økonomiske virkemidler for å stimulere til befolkningsvekst har ikke vært nok til å hindre dette. 

Én årsak kan være at tiltakene er for lite kjent. 

Det skal nå en kommunikasjonskampanje rette på.

Det melder Øst-Finnmarkrådet i samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

Etter konkurranse mellom 11 tilbydere høsten 2023, har Øst-Finnmarkrådet engasjert kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese til å produsere og gjennomføre en kampanje for godt omdømme og markedsføring av tiltakssonen, som omfatter Finnmark og Nord-Troms. 

Kampanjen skal skape blest om tiltakssonen og bidra til at flere unge voksne i alderen 20-39 år velger å flytte til nettopp Finnmark og Nord-Troms.

Bo- og arbeidssted i Finnmark og Nord-Troms innebærer store økonomiske fordeler, særlig for unge voksne. Redusert inntektsskatt, gratis barnehage, nedskriving av studielån og fritak for elavgift betyr at en familie med to voksne og to barn kan spare helt opp til 160 000 kroner i året. 

For næringsdrivende er det fritak for arbeidsgiveravgift. 

Kampanjen lanseres før påsken i år og vil vare fram mot sommeren.

Powered by Labrador CMS