– Jeg skal prøve å utfordre meg selv med noe nytt og noe jeg tror jeg kan like.
– Jeg skal prøve å utfordre meg selv med noe nytt og noe jeg tror jeg kan like.

Vikariatet i NRK utløp, gikk rett til Kagge forlag

– Tilbudet klaffet perfekt med at vikariatet mitt gikk ut, sier Bendik Hansen.

Publisert

Det var en tidligere kollega i NRK som tipset Hansen om Kagge forlag. Samme kollega satt han også i kontakt med forlaget som var på utkikk etter en ny kommunikasjonsrådgiver. Etter en hyggelig prat med kommunikasjonssjef Raymond Vik og kommunikasjonsrådgiver Ina Strøm, kom jobbtilbudet.

– Tilbudet jeg fikk fra Kagge forlag klaffet perfekt med at vikariatet mitt i NRK gikk ut – så da takket jeg ja.

Hansen er utdannet journalist med spesialisering i TV og radio fra Høgskulen i Volda. Og etter det jobbet i P3 Urørt, P3nyheter, NRK Vestfold, P3 Meninger, deskredaksjonen i NRK Nyheter, Nyhetsmorgen, Dagsnytt og Oppdatert, og skrevet for musikkmagasinet Gaffa. I NRK har han vekslet mellom å jobbe for P3 Nyheter på Tyholt i Trondheim og NRK Nyheter og P3, begge på Marienlyst.

Jobben i Kagge er fortsatt rykende fersk, slik at han har så vidt rukket å komme inn i noen få rutiner.

– Den nye jobbhverdagen min består av å ha kontakten mellom forfattere og ulike redaksjoner, og å gjøre annet kommunikasjonsarbeid, i tillegg skal jeg ha ansvar for Kagge forlag i sosiale medier.

– En god erfaring å ta med tilbake til journalistikken

Det at han nå har gått fra journalistikk til kommunikasjon, er noe han ikke har noen sterke meninger om.

– Det viktigste for min del er å ikke stoppe opp, og å prøve å utfordre meg selv med noe nytt og noe jeg tror jeg kan like. Fremfor å se på det som om jeg har «skiftet side», velger jeg heller å se på jobben jeg skal gjøre i Kagge forlag som en god erfaring å eventuelt ta med seg tilbake til journalistikken. Å få en bedre forståelse av bokbransjen tror jeg bare vil være positivt som journalist.

Den største forskjellen fra jobben som produsent i Nyhetsmorgen vil være at han nå sitter på den andre siden av bordet og skal foreslå gjester for redaksjonene.

– Sånn sett er det deler av den nye jobben min som minner om den forrige, med å se for seg hvordan mediene vil dekke ulike bøker.

Powered by Labrador CMS