Bente Kvam Kristoffersen. Trigger.
Bente Kvam Kristoffersen. Trigger.

Trigger-sjefen: – Vedum må komme med noe mer

Bente Kvam Kristoffersen mener PR-bransjen må være mer åpen, men lurer og på hva Slagsvold Vedum egentlig er skeptisk til.

Publisert

– Når det gjelder direktorater og statlige virksomheter kjøper de i svært liten grad tjenester knyttet til myndighetskontakt. Av vår bransje kjøper de i hovedsak holdnings- og informasjonskampanjer. I tillegg kjøper de kapasitet når de selv mangler folk, eller trenger kreative hoder fra utsiden. Slik jeg forstår Vedum skal de fortsatt kjøpe denne type tjenester så vi ser fram til et godt samarbeid.

Det skriver Gambit H+K-sjef Henrik Halvorsen i en e-post til KOM24, tirsdag ettermiddag.

– Ikke overraskende

Han responderer på nyheten om at Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum vil kutte i statens bruk av PR-rådgivere i fremtiden.

Bente Kvam Kristoffersen i Trigger mener at nyheten ikke var overraskende, men sier at hun tror PR-bransjen har et PR-problem.

– For det første har bransjen et fagfelt med fagfolk som jobber dedikert og er opptatt av verdiskapning for kundene våre og vi jobber med forskjellige typer problemstillinger hele tiden. Men vi er kanskje ikke så flinke til å fortelle om det vi har gjort. Det ligger litt i kraft av den jobben vi gjør. Vi skal ikke gå rundt og skryte av det arbeidet vi har gjort, arbeidet blir bare gjort, sier hun.

– Her må vi dokumentere det på en god måte, så det blir tryggere å bruke oss, sier hun.

– Åpenhet er nøkkelen til tillit

– Men er det ikke rart at PR-bransjen som har som jobb å både forklare, peke og påvirke ikke klarer å forklare, peke og påvirke om hvem dere er?

– Jo, jeg synes det er litt merkelig, for jeg tror det går an å forklare det bedre. Og jeg tror litt av svaret er mer åpenhet. Det har vært mye diskutert før i PR-bransjen det med åpne kundelister og det å kunne snakke åpent om jobben du gjør for de, så jeg tror at om bransjen hadde vært bedre å åpne opp for det, så tror jeg det hadde vært bedre for oss alle, sier hun.

Hun sier at åpenhet er nøkkelen til tillit.

– Har Vedum grunn til å ha mistillit til dere?

– Jeg tror ikke han egentlig har det, men det hadde vært interessant og hørt med han hva er det han ikke har tillit til. Det hadde kanskje vært lettere for bransjen å forstå og akseptert det han sier om han var mer konkret. Han snakker bare om en bransje som vokser for mye, men det kan ikke være en grunn. Han må komme med noe mer. Så jeg kunne godt tenkt meg å høre mer om hva han tenker. Det er som om det mangler noe i denne debatten, mener Kvam Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS