For mange setter manglende sy-ferdigheter og en travel hverdag en stopper for dem. Sybilen til Bergans tilbyr reparasjon av turklær av alle merker som kan fikses på stedet.

Bergans legger ut på turne for å reparere slitte turklær

Med «Tour de Sy» ønsker Bergans å bidra til å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med «Tour de Sy» ønsker Bergans å bidra til å skape engasjement rundt et mer bærekraftig forbruk i Norge.

Det skriver kommunikasjonssjef i Bergans, Anders Sten Nessem i en pressemelding.

I 2019 var Bergans på sin aller første Tour de Sy. På den tre ukers lange turen fikk Bergans reparert 500 produkter. Det store engasjementet viste at nordmenn har et kjært forhold til turklærne sine.

Bærekraftig friluftsliv

Nå er sybilen igjen på veien. Denne sommeren starter turen på Nord-Vestlandet før kursen rettes sydøst med flere stopp på vei mot det sentrale Østlandet, gamle Vestfold, Innlandet, Telemark og sørover langs kysten.

Sybilen vil også besøke Arendalsuka for å demonstrere bærekraft i praksis for landets politikere og beslutningstagere.

– Jo lenger et plagg er i bruk, jo lavere klimabelastning har det. Derfor vil Bergans som et effektivt og viktig miljøtiltak forlenge klærnes levetid gjennom turneen, forteller Nessem i pressemeldingen.

Tradisjon for reparasjon

Bergans har hatt en reparasjonstjeneste i alle år. For snart fem år siden utvidet de denne tjenesten med en systue-filial. Nå har systua til Bergans fått hjul og elektrisk motor – og er på veien for å reparere slitte og ødelagte turklær.

– Bergans utvikler produkter som skal brukes utendørs, og er derfor avhengig av å ta vare på den flotte naturen vår, både for dagens og fremtidens turglade generasjoner.

Selskapet har tro på at bærekraftige forretningsmodeller er fremtiden, og at videre satsing på dette vil representere en større del av omsetningen i fremtiden.

Powered by Labrador CMS