Olaf Erlend Gundersen, kommunikasjonsrådgiver ved byrådsleders avdeling i Bergen
Olaf Erlend Gundersen, kommunikasjonsrådgiver ved byrådsleders avdeling i Bergen

Olaf er ny kom-rådgiver ved byrådsleders avdeling i Bergen

Kommer med flere års bakgrunn fra både kommunikasjon og journalistikk.

Publisert

Olaf Erlend Gundersen er ansatt som kommunikasjonsrådgiver ved byrådsleders avdeling i Bergen.

Gundersen ser frem til å ta fatt på flere ulike oppgaver, og sier at han ville ha jobben fordi stillingen er en spennende mulighet til å jobbe operativt med et stort spenn av kommunikasjonsoppgaver i en kommune og en by der det alltid er mye som skjer. 

– God kommunikasjon spiller en nøkkelrolle i å skape forståelse for politiske beslutninger, for hvilke konsekvenser de har for deg og meg, og for å klinke til med litt store ord her: For å underbygge demokrati og samfunnsengasjement. Dette har jeg virkelig lyst å bidra til. 

– Utover det har jeg også et veldig positivt inntrykk av byrådsleders avdeling og seksjon for kommunikasjon som jeg ser frem til å nå bli en del av, sier Gundersen til KOM24.

Stort ansvar

Han kommer fra Universitetet i Bergen, der han har jobbet i kommunikasjonsavdelingen.

– De siste drøyt to årene har jeg jobbet som leder av avdelingen med ansvar for både intern og ekstern kommunikasjon, herunder blant annet nettsider, sosiale medier, markedsføring, mediekontakt og rådgivning. 

Gundersen har også 14 år bak seg i media, både som journalist, vaktsjef og redaksjonsleder i henholdsvis NRK og TV 2.

Han forteller at det alltid er mye som skjer i politikken i Bergen.

– Bergen er en by der politiske beslutninger engasjerer og kommunepolitikken har vist seg å aldri være kjedelig. Jeg tror det kanskje vil representere både det mest spennende og det mest utfordrende med jobben.

Samarbeid

Seksjon kommunikasjon er en stabsfunksjon i byrådsleders avdeling med redaktøransvar for kommunens sentrale kommunikasjonskanaler.

– Vi skal også sikre kommunikasjonsfaglig samarbeid på tvers mellom byrådsavdelingene og utvikle kommunikasjonsstrategi, enhetlig visuell profil, samordne kommunens informasjonsberedskap og jobbe for demokrati og åpenhet. 

– Jeg ser frem til å få brukt min erfaring fra både media og kommunikasjon til å bidra best mulig både til god innholdsproduksjon, beredskapsarbeid og medierådgivning, sier Gundersen.

Powered by Labrador CMS