Torsdag gikk Bergen og Oslo kommune ut og ba alle ansatte slette TikTok. Fredag medler Trondheim kommune at de fraråder appen for enkelte ansatte.

Trondheim kommune fraråder TikTok-bruk for enkelte ansatte

Trondheim kommune fraråder appen TikTok for enkelte ansatte og ber alle om å utvise årvåkenhet ved bruk av sosiale medier og installasjon av apper.

Publisert Sist oppdatert

Ansatte som må utvise særlig høy sikkerhetsbevissthet, frarådes å installere og bruke apper som innhenter og deler informasjon slik som TikTok gjør, opplyser kommunen og viser til anbefalingen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Kommunen åpner samtidig for at ansatte med tjenstlig behov kan benytte slike tjenester på sine tjenesteenheter, men ber alle være oppmerksomme ved bruk av sosiale medier.

Det er viktig å huske at andre tjenester og applikasjoner kan være vel så inngripende og kreve store tilganger og rettigheter på mobilene, påpeker kommunen.

Justis- og beredskapsdepartementet frarådet tirsdag bruk av appene TikTok og Telegram på tjenestetelefoner og -nettbrett etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Oslo og Bergen er blant kommunene som ber ansatte om å droppe TikTok.

Powered by Labrador CMS