–⁠ Jeg ble kontaktet av kommunikasjonsdirektøren. Vi har snakket om behovet for å utvikle og produsere digitale produksjoner og hvordan man kunne gjennomføre en velkomstsending, skriver Martin Giæver

UiO gav midlertidig ansatt kommunikasjonsrådgiver millionlønn

Stillingen ble aldri lyst ut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

–⁠ På grunn av pandemien fikk vi umiddelbart behov for å utvikle digitale produksjoner utover høsten, og sikre programledelse til blant annet velkomstsendingen.

Det skriver Kommunikasjonsdirektør ved UiO Berit Kolberg Rossiné, i en e-post til Uniforum.

Digitale sendinger

Uniforum er en nettavis utgitt av Universitetet i Oslo og nettavisen har nå avslørt at UiO gav millionlønn da de ansatte en kommunikasjonsrådgiver i en midlertidig stilling. Stillingen ble heller aldri utlyst.

Avisen skriver at UiO ansatte Martin Giæver i en midlertidig stilling som gikk fra juni 2020 til og med utgangen av januar i år. Giæver har blant annet stått bak mye av arbeidet med, og vært vert for, den direktesendte sendingen i forbindelse med studiestarten i fjor høst, samt julesendingen fra et fakultet på universitetet.

Han bidro og med idèer og utvikling av videoinnhold/digitale produksjoner i UiOs kanaler i hele perioden og opplæring av studentambassadører og andre interne i historiefortelling, tv-formidling og lignende i samarbeid med andre ansatte.

For dette fikk han utbetalt over 640 000 kroner, noe som tilsvarer en årslønn på 992 000 kroner.

Snittlønnen til en kommunikasjonsrådgiver i Norge ligger på 605 000 kroner, i følge tall fra Kommunikasjonsforreningen.

– Å ansette i stedet for å kjøpe tjenester ville også være med på å identifisere behov for organisering og ressurser på sikt. På bakgrunn av dette valgte vi å ansatte for en kortere periode, skriver Kolberg Rossiné, i en e-post til Uniforum.

–⁠ Dette er kompetanse som koster

Også Universitas har omtalt saken. Rossiné skriver i en e-post til Universitas at lønnen ble bestemt ut fra den ansattes høye kompetanse innen digital produksjon og opplæring. I tillegg hadde han eget produksjonsutstyr.

–⁠ Dette er kompetanse som koster, skriver hun.

–⁠ Vi mener at høy kompetanse er viktig, som UiO nevner, men det er mulig å få tak i dyktige mennesker uten at de må lønnes med en årslønn på nesten én million, sier Venstrealliansens førstekandidat Elisabeth Hoksmo Olsen.

Hun mener UiO feilprioriterer ved å ansette i så høy lønnsklasse.

–⁠ Jeg ble kontaktet av kommunikasjonsdirektøren. Vi har snakket om behovet for å utvikle og produsere digitale produksjoner og hvordan man kunne gjennomføre en velkomstsending, skriver Giæver i en e-post til Universitas.

KOM24 har vært i kontakt med Rossinè som peker på at det er det ikke krav til å lyse ut en administrativ stilling av kort varighet der en trenger kompetanse på kort varsel.

Powered by Labrador CMS