–⁠ Jeg ble kontaktet av kommunikasjonsdirektøren. Vi har snakket om behovet for å utvikle og produsere digitale produksjoner og hvordan man kunne gjennomføre en velkomstsending, skriver Martin Giæver
–⁠ Jeg ble kontaktet av kommunikasjonsdirektøren. Vi har snakket om behovet for å utvikle og produsere digitale produksjoner og hvordan man kunne gjennomføre en velkomstsending, skriver Martin Giæver

UiO gav midlertidig ansatt kommunikasjonsrådgiver millionlønn

Stillingen ble aldri lyst ut.

Publisert Sist oppdatert

–⁠ På grunn av pandemien fikk vi umiddelbart behov for å utvikle digitale produksjoner utover høsten, og sikre programledelse til blant annet velkomstsendingen.

Det skriver Kommunikasjonsdirektør ved UiO Berit Kolberg Rossiné, i en e-post til Uniforum.

Digitale sendinger

Uniforum er en nettavis utgitt av Universitetet i Oslo og nettavisen har nå avslørt at UiO gav millionlønn da de ansatte en kommunikasjonsrådgiver i en midlertidig stilling. Stillingen ble heller aldri utlyst.

Avisen skriver at UiO ansatte Martin Giæver i en midlertidig stilling som gikk fra juni 2020 til og med utgangen av januar i år. Giæver har blant annet stått bak mye av arbeidet med, og vært vert for, den direktesendte sendingen i forbindelse med studiestarten i fjor høst, samt julesendingen fra et fakultet på universitetet.

Han bidro og med idèer og utvikling av videoinnhold/digitale produksjoner i UiOs kanaler i hele perioden og opplæring av studentambassadører og andre interne i historiefortelling, tv-formidling og lignende i samarbeid med andre ansatte.

For dette fikk han utbetalt over 640 000 kroner, noe som tilsvarer en årslønn på 992 000 kroner.

Snittlønnen til en kommunikasjonsrådgiver i Norge ligger på 605 000 kroner, i følge tall fra Kommunikasjonsforreningen.

– Å ansette i stedet for å kjøpe tjenester ville også være med på å identifisere behov for organisering og ressurser på sikt. På bakgrunn av dette valgte vi å ansatte for en kortere periode, skriver Kolberg Rossiné, i en e-post til Uniforum.

–⁠ Dette er kompetanse som koster

Også Universitas har omtalt saken. Rossiné skriver i en e-post til Universitas at lønnen ble bestemt ut fra den ansattes høye kompetanse innen digital produksjon og opplæring. I tillegg hadde han eget produksjonsutstyr.

–⁠ Dette er kompetanse som koster, skriver hun.

–⁠ Vi mener at høy kompetanse er viktig, som UiO nevner, men det er mulig å få tak i dyktige mennesker uten at de må lønnes med en årslønn på nesten én million, sier Venstrealliansens førstekandidat Elisabeth Hoksmo Olsen.

Hun mener UiO feilprioriterer ved å ansette i så høy lønnsklasse.

–⁠ Jeg ble kontaktet av kommunikasjonsdirektøren. Vi har snakket om behovet for å utvikle og produsere digitale produksjoner og hvordan man kunne gjennomføre en velkomstsending, skriver Giæver i en e-post til Universitas.

KOM24 har vært i kontakt med Rossinè som peker på at det er det ikke krav til å lyse ut en administrativ stilling av kort varighet der en trenger kompetanse på kort varsel.

Powered by Labrador CMS