– H+K har en imponerende bredde og spesialkompetanse. Og som et av verdens ledende fagmiljø innenfor kommunikasjonsfaget, får jeg tilgang til noe av bransjens beste metodikk, innsikt og verktøy. Det engasjerer meg, sier Bettina Mohr Hansen.

Hill+Knowlton-døra åpnet seg på riktig tidspunkt for Bettina

– Da det kom signaler om kraftige nedskjæringer, var det naturlig for meg å skifte jobb.

Publisert

I 2021 startet Bettina Mohr Hansen som kommunikasjonsrådgiver i Folkehelseinstituttet (FHI), i det som opprinnelig skulle være et ett års vikariat.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden i FHI, og for å jobbe der under pandemien. Det å kunne bidra i en tid med et vanvittig informasjonsbehov, har vært veldig lærerikt og givende arbeid. Men det var også veldig hektisk til tider, forteller hun til KOM24.

Ble skjelt ut av journalist

Da Hansen begynte i FHI hadde nettopp vaksinene kommet til Norge.

– Det var et helt vanvittig trykk fra alle kanter. Jeg husker blant annet at jeg ble skjelt ut av en journalist over telefon første dagen jeg hadde pressevakt. Så jeg ble virkelig kastet rett ut i det. Men på grunn av så mange dyktige og fine kollegaer som stilte opp for hverandre, kom vi oss gjennom det sammen.

Vikariatet hennes ble forlenget med et år, men da signalene om kraftige nedskjæringer begynte å florere, var det naturlig for Hansen å se seg etter en ny jobb.

– Derfor var det en mulighet som kom på riktig tidspunkt da Hill+Knowlton tok kontakt og ville ha meg med på laget. H+K er et stort internasjonalt selskap, som åpner opp for mange muligheter, sier hun.

Bidrar til gode valg

2. januar begynte hun som rådgiver i avdelingen for markedskommunikasjon.

– Avdelingen jobber med alt fra kommunikasjonsstrategier og kampanjer, til events og influensersamarbeid.

Noe som innebærer utvikling av markedskonsepter og merkevareplattformer, kanalstrategier og innholdskonsepter.

– Det krever en grunnleggende forståelse for faget, målgruppene, kanalene og hvordan de virker sammen – og så hjelper vi selvsagt kundene våre med det operative. Å være rådgiver innebærer at jeg skal hjelpe kundene våre å ta gode valg, navigere og utvikle kommunikasjon som engasjerer målgruppene deres.

Hansen tror erfaring fra kommunikasjonsarbeid i offentlig sektor, som også innebærer internkommunikasjon, klarspråk og planer, vil komme til nytte i den nye jobben.

– I tillegg er det selvfølgelig helt nødvendig med systemforståelse. I et miljø som H+K som jobber i grensesnittet mellom samfunnsinnsikt, forretningsforståelse og kreativitet, tror jeg at min systemforståelse og erfaring med kommunikasjon i forvaltningen, ledelseskommunikasjon og innbyggerdialog, vil være nyttig.

Beholder roen

Selv om oppholdet i FHI ble kortere enn hun hadde sett for seg, gleder hun seg til den nye H+K-hverdagen.

– Hittil har jeg kun jobbet i statlige virksomheter, noe som har vært utrolig spennende og lærerikt. Nå vil jeg jobbe mer på tvers med det jeg kan best – og lære meg masse på veien. H+K har en imponerende bredde og spesialkompetanse. Og som et av verdens ledende fagmiljø innenfor kommunikasjonsfaget, får jeg tilgang til noe av bransjens beste metodikk, innsikt og verktøy. Det engasjerer meg.

Og Hansen har med mye erfaring i bagasjen fra tiden i FHI.

– Jeg fikk mye mengdetrening innenfor krisekommunikasjon og mediekontakt, så jeg har lært meg å beholde roen og jobbe strukturert når det stormer som verst. På det meste hadde vi rundt 100 mediehenvendelser i døgnet. I tillegg har jeg jobbet en del med forskningsformidling i alle type formater, kanaler og mot ulike målgrupper.

Etter bare noen dager i ny jobb, trives hun på andre siden av bordet.

– Jeg henger ikke helt med på alt av «byråspråk» ennå, men det kommer seg nok snart. Jeg har blitt tatt godt imot av nye kollegaer, så dette lover godt, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS