Bjørn-Kristian Svendsrud blir Public affairs manager i Sanofi i august.

Bjørn-Kristian Svendsrud skifter beite i august

Den tidligere ungdomspolitikeren går til legemiddelselskapet Sanofi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– For en over gjennomsnittet samfunnsinteressert person som meg, er legemiddelbransjen en utrolig spennende bransje å begi seg inn i. Påvirkningskraften og mulighetene har aldri vært større, sier Svendsrud i en pressemelding onsdag.

Legemiddelselskapet Sanofi ønsker å være en del av løsningen for å bygge et bærekraftig helsevesen for fremtiden. Den tidligere ungdomspolitikeren tiltrer stillingen som Public affairs manager fra 1.august 2022.

Vil prege legemiddelbransjen

– Gjennom samarbeid kan vi sette Norge i førersetet innenfor klinisk forskning, bruk av nasjonale helsedata og å sikre norske pasienter tilgang til nye legemidler. For å få til dette må man tørre å si at det er på tide å meisle ut en ny visjon for legemiddelpolitikken. Å få være med å forme morgendagens legemiddelpolitikk er med andre ord en oppgave jeg virkelig ser frem til, sier Svendsrud som ser frem til å bytte beite og kunne sette sitt preg på legemiddelbransjen.

Svendsrud kommer sist fra Drivkraft Norge hvor han har vært Fagsjef. Og har blant annet tidligere vært Formann i Fremskrittspartiet Ungdom og er Fylkesleder i Fremskrittspartiet Vestfold og Telemark.

– Det er ingen grunn til at Norge ikke skal kunne være i front når det kommer til innovasjon, nytenkning, utvikling av ny teknologi og i det å ta i bruk nye legemidler, sier Head of market access og public affairs i Sanofi, Kristin Mesteig.

Hun er svært fornøyd med å få Svendsrud på laget.

– I et globalt marked, som Norge er en del av, handler det om å skape et framtidsrettet og bærekraftig legemiddelmarked i Norge. Dette ønsker Sanofi å bidra til. Vi er svært glade for at Bjørn Kristian begynner hos oss – en yngre stemme med en unik kompetanse fra politikken kommer helt sikkert til å bidra til morgendagens legemiddelindustri.

Powered by Labrador CMS