OUS med pinlig tabbe på Instagram: Trykte liker på undertøysbilde av Sophie Elise

Har nå strammet inn på hvem som har tilgang til Insta-kontoen deres.

Publisert

Akkurat hva som har skjedd er det ikke lett å si. Men har man ansvar for kontoer i sosiale medier på jobb i tillegg til sine egne, er det lett at det av og til kan gå litt i surr.

Kanskje var det det som skjedde da det plutselig dukket opp en like fra Oslo universitetssykehus på en post av Sophie Elise som står på huk i bare undertøyet på Instagram og ser forførende inn i kamera og forteller deg at undertøyet hennes nå er på tilbud.

– Slik skal det ikke være

Men det vet vi ikke. Det blir bare spekulasjoner. Men kommunikasjonsdirektør Børge Einrem innrømmer at det aldri skulle ha skjedd.

– Slik skal det ikke være, og det framstår helt klart uprofesjonelt, skriver han i en e-post til KOM24.

Han skriver at de ikke vet hva som har skjedd her.

– Det kan være at noen utenforstående har fått tak i passordet, men det kan også ha vært manglende bevissthet på om en er på privat konto eller på jobb, skriver han.

Den opprinnelige posten til Sophie Elise har over 20 000 likerklikk, en av dem altså fra landets største sykehus. Dette er det andre som har fått med seg og posten er delt i gruppen Norgemareritt der over 4000 har trykket liker på posten. Det er og kommet inn en rekke kommentarer på at sykehuset er på likerlisten.

Einrem på OUS sier at de har tatt grep etter dette.

Strammer inn

– Vi har ryddet i hvem vi følger, byttet passord og strammet inn på hvem som har tilgang til kontoen, skriver han, men mener samtidig at dette er noe som kunne ha skjedd alle.

– Jeg tenker at dette kan skje alle, og viser at de som bruker sosiale medier profesjonelt må være veldig oppmerksomme på skillet mellom privat og profesjonell bruk, samt at vi må bli mer oppmerksomme på hvem som til enhver tid har tilgang til våre kontoer, skriver han.

KOM24 har forsøkt å få en kommentar fra Sophie Elise før saken ble publisert, men har ikke lyktes med det.

Powered by Labrador CMS