Storbritannias statsminister Boris Johnson er i krig med sin gamle spinndoktor.
Storbritannias statsminister Boris Johnson er i krig med sin gamle spinndoktor.

Boris Johnson i krig med sin gamle spinndoktor

Beskyldningene flyr.

Publisert Sist oppdatert

Dominic Cummings er annerkjent som en av hovedstrategene bak Boris Johnsons valgseier i desember 2019, og han var viktig for Brexitkursen som brakte Boris Johnson til makten og som har fått Storbritannia ut av EU.

Men etter å ha brutt karanteneregler og smittevernlover ble trykket mot han stort i løpet av høsten 2020 og i november gikk han av fra stillingen etter det som blir spekulert i å være en kamp om posisjonering i kommunikasjonsteamet rundt Johnson.

Karrierepsykopat

Meningene om Cummings er mange og tidligere statsminister David Cameron skal ha kalt han for en karrierepsykopat som går langt for å få sakene sine gjennom.

Nå har han blogget og det vekker stor oppsikt.

I blogginnlegget går Dominic Cummings mot beskyldninger som folk tett på Boris Johnson har plantet i en rekke britiske medier om eks-spinndoktoren, skriver Politiken.

I blogginnlegget sitt skriver Dominic Cummings at han er meget villig til å dele sin kunnskap om regjeringens håndtering av krisen med en eventuell undersøkelseskommisjon.

Cummings påstår på bloggen sin at Johnson prøvde å stoppe en intern undersøkelse om en lekkasje fra regjeringen, fordi pilen angivelig pekte på en spesifikk rådgiver, Henry Newman, som også er nær venn med Johnsons forlovede, Carrie Symonds.

Avviser alle beskyldninger

Boris Johnson avviser alle beskyldninger om å ville stoppe en slik undersøkelse

Men det er ikke bare politikk Cummings skriver om, han er og innom oppgraderingen av den britiske statsministerboligen. Boris Johnson har hele tiden sagt at det er han selv som har betalt for renoveringen, men ifølge Dominic Cummings prøvde statsministeren å få konservative donorer til å betale.

Cummings påstår å ha mer på lager. I blogginnlegget sitt forteller han at han har Whatsapp-beskjeder fra «meget høytstående folk», og han erklærer seg meget villig til å offentliggjøre alle e-poster han har sendt og mottatt i Downing Street 10.

Powered by Labrador CMS