TikTok har en egen versjon av appen for barn under 13 år, som også vil få den samme begrensningen.

TikTok innfører begrensning for unge brukere

Mener de har kommet fram til en passende begrensning for alle brukere under 18 år.

Publisert

TikTok annonserte onsdag at de innfører en standard begrensning på 60 minutter skjermtid for alle brukere under 18 år. Tenåringene har mulighet til å overstyre begrensningen ved å taste inn passordet sitt, men vil bli bedt om å sette en ny grense når de passerer 100 minutter.

Etter at appen i fjor begynte å oppfordre unge brukere til å frivillig sette en grense for skjermtid, økte bruken av skjermtid-verktøyene med 234 prosent.

Unge brukere vil også få en ukentlig rapport i innboksen sin, med oversikt over hvor mye tid de har brukt på appen.

TikTok sier de har kommet frem til at 60 minutter er en passende grense etter å ha rådført seg med forskere og eksperter ved Boston Children's Hospital.

TikTok har en egen versjon av appen for barn under 13 år. Disse vil får den samme begrensningen, men her må en foresatt godkjenne fortsatt bruk etter 60 minutter, og skjermtiden kan kun forlenges med 30 minutter av gangen.

Ruller ut nye funksjoner

TikToks foreldrekontroll-verktøy, Family Pairing, får samtidig tre nye funksjoner:

Foresatte kan sette begrensning i tillatt skjermtid for tenåringene gjennom foreldrekontrollen. Det kan settes ulik tid for hver dag i uken, så det for eksempel kan tillates mer skjermtid i helgene enn på hverdager.

Foresatte vil får et eget ‘screen time dashboard’, hvor de kan følge med på skjermtiden til de unge som er en del av Family Pairing. Det vil inneholde både total tid som er brukt på appen, antall ganger den er åpnet og en fordeling mellom dagtid og kveldstid.

Demping av varsler er også en funksjon foresatte nå får. Den vil gi dem mulighet til å sette tidsrom gjennom uken hvor tenåringene ikke vil motta varsler fra TikTok. Som standard er varsler skrudd av etter klokken 21 på kvelden for 13-15-åringer, og etter klokken 22 for 16-17-åringer.

Påminnelse om å logge av

TikTok sier i meldingen at noen av verktøyene som lanseres for unge denne uken, også vil bli tilgjengelig for alle brukere etter hvert. Det inkluderer blant annet muligheten til å sette begrensninger i egen skjermtid og til å skru av varsler enkelte tider av døgnet.

Har du problemer med å legge fra deg mobilen på kvelden, vil du også kunne legge inn din egen ‘sovetid’. Da vil TikTok minne deg på at det er på tide å logge av, så du kan legge deg til å sove i stedet.

Powered by Labrador CMS