Tidligere kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene, Mette Siri Brønmo

Forlater Brønnøysund­registrene for å bidra til byutvikling i Trondheim

Får kommunikasjonsansvar for flere store byggeprosjekter

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mette Siri Brønmo går fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene for å bli kommunikasjonsleder i Statsbygg.

Hun sier det er vemodig å forlate en arbeidsplass gjennom så mange år, men sier at nå er riktig tidspunkt for henne.

Rekordtid

– Brønnøysundregistrene er som resten av offentlig sektor i sterk omstilling, og en ny organisasjonsstruktur og strategi er på plass. Jeg forlater arbeidsplassen fordi familien flytter til Trondheim. Det passer egentlig aldri å forlate en arbeidsplass, men for meg ble dette riktig tidspunkt, sier hun til KOM24.

Brønnøysundregistrene er sentral i forenklings- og digitaliseringsarbeidet i Norge.

– Registrene har over mange år jobbet frem samfunnsviktige tjenester og fellesløsninger, som for eksempel Enhetsregisteret, Altinn og Felles datakatlog. I ti år har jeg hatt ulike lederroller i registrene og trivdes svært godt med å lede kommunikasjonsarbeidet.

Det siste halvåret har hun bidratt i utviklingen av to kompensasjonsordninger for næringslivet, med bakgrunn i covid-situasjonen.

– Vi har gjort dette på rekordtid. Det er krevende, med samtidig lærerikt og givende å sette sitt preg på arbeidet med fokus på god kommunikasjon, sier Brønmo.

Men nå er tiden i nord over og fra august av venter nye oppgaver i Trondheim.

Kreves god kommunikasjon for å lykkes

I Statsbygg får den tidligere kommunikasjonsdirektøren ansvar for flere store byggeprosjekter i byen.

Hun vil ha kommunikasjonsansvaret for blant annet byggingen av NTNU Campussamling og for Ocean Space Centre. Dette er to store byutviklingsprosjekter, som hun mener vil sette sitt preg på trønderhovedstaden i tiden fremover.

Det blir spennende å få en rolle i utviklingen av fremtidens universitet og i å videreutvikle teknologibyen Trondheim. Å lykkes med disse prosjektene krever god kommunikasjon og tett samarbeid mellom mange parter. Jeg ser frem til å bidra i dette arbeidet.

I begge prosjektene vil hun i tillegg til å jobbe tett med ulike fagmiljøer i Statsbygg, også jobbe tett med NTNU og Trondheim kommune.

Hun valgte Statsbygg fordi hun trives i store forvaltningsorganisasjoner med viktige samfunnsoppdrag. Den nye arbeidsgiveren må samarbeide tett med mange parter i ulike sektorer for å lykkes med sine oppdrag, og Brønmo trekker frem at kommunikasjonen er viktig i alt arbeidet organisasjonen gjør.

– Satsingen og fokuset på kommunikasjon er viktig når jeg velger arbeidsgiver, samtidig som det er viktig for meg å få jobbe tett med flere sterke fagmiljøer. Når jeg nå i tillegg får være med å utvikle fremtidens universitet, så ble det avgjørende for meg.

Søker solid kompetanse

Frode Nordfjellmark har siden 1. mai vært fungerende kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene.

Fungerende kommunikasjonsdirektør, Frode Nordfjellmark

– Det er en fin utfordring og spennende å få lede det strategiske kommunikasjonsarbeidet i etaten. Jeg har tidligere vært konstituert i samme rolle ved flere anledninger, så jeg vet hva jeg går til. Frem til en ny kommunikasjonsdirektør er på plass, fordeles oppgavene internt i kommunikasjonsstaben.

Han opplyser om at prosessen med å rekruttere ny kommunikasjonsdirektør er godt i gang, og at han vil være fungerende frem til ny person er ansatt. Søknadsfristen er satt innen 25. mai.

Powered by Labrador CMS