F.v. Managing partner Håkon Mathias Rønning,, Partner Geir Bjørlo, og Managing partner Kaja Tetlie, kan smile av vekst i byråinntekter de siste ti årene på rad. .

Corporate Communications melder om rekordår

I 2021 økte byråinntektene med 37 prosent: – Veksten de siste ti årene bekrefter at modellen imøtekommer de fleste kunders behov, sier managing partner, Kaia Tetlie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Rådgivningsselskapet Corporate Communications hadde en vekst i byråinntekten med 37 prosent i 2021. Dette var selskapets tiende år på rad med vekst siden etableringen i 2011, heter det i en pressemelding.

Managing partner Kaia Tetlie.

– Vi opplever at kundene blir stadig proffere når de skal kjøpe inn kommunikasjonstjenester. Det passer oss godt. Modellen vår er tuftet på små, fagtunge team som løser kundens oppgave på mest mulig effektivt vis, ikke å sysselsette flest mulig rådgivere. Veksten de siste ti årene bekrefter at modellen imøtekommer de fleste kunders behov, sier Managing partner i Corporate Communications, Kaia Tetlie, i samme meldingen.

Hvert årsverk drar inn flere millioner

Selskapet hadde en byråinntekt på 71,6 millioner kroner i 2021. Noe som er opp fra 52, 4 millioner kroner året før. Dette tilsvarer en økning på 36,6 prosent.

Corporate Communications:

(Tall i mnok)20212020Endring (%)
Omsetning7453,239,1
Byråinntekt71,652,436,6
Driftsresultat16,611,150,2
Resultat etter skatt12,98,649,3

Corporate Communications, også kalt CC, bistår kunder med kommunikasjons- og medierådgivning, finansiell kommunikasjon, krisehåndtering, samt samfunns- og myndighetskontakt.

Driftsresultatet økte med 50,2 prosent til 16,6 millioner kroner i 2021. Byråinntekt per aktivt rådgiverårsverk var på omtrent 3,4 millioner kroner i 2021.

– Vi opplever at det blir enklere å bygge opp et tillitsforhold til kommunikasjons- eller konsernsjef når vi jobber i små rådgiverteam. Det gjør at vi raskere setter oss inn i problemstillinger, som gjør det enklere å plukke opp telefonen til oss, og vi følger kundene fra a til å.

Flerårige satsing skjøt fart

Selskapet opplevde sterk etterspørsel innen alle fagområder i 2021. Og det var høy aktivitet på generell kommunikasjons- og medierådgivning, krisehåndtering og samfunnskommunikasjon, samt finansiell kommunikasjon.

Innen sistnevnte fagområdet jobber CC med børsnoteringer og transaksjoner, løpende investorrelasjoner og bærekraft/ESG.

– Vår flerårige satsing på ESG og bærekraft skjøt virkelig fart i 2021. Vi bistår med rådgivning, rapportering og kommunikasjon innen bærekraft, og stadig flere kunder ber oss om hjelp til å integrere bærekraft i forretningsstrategien og i kommunikasjon med kunder, investorer og andre interessenter.

Selskapet som i dag består av 26 ansatte, hvorav 16 er partnere og medeiere, forventer å gjøre ytterligere ansettelser de kommende månedene.

Powered by Labrador CMS