I USA skal de i dag stemme over et lovforslag som kan ende med at TikTok blir forbudt i landet.

Stemmer over TikTok-forbud

Representantenes hus i USA skal stemme over et lovforslag som vil tvinge videoappen TikTok til å kutte båndene til kinesiske eiere – eller bli forbudt i USA.

Publisert

Lovforslaget ventes å bli vedtatt, da både Demokratene og Republikanerne i Representantenes hus støtter det. 

Det skriver NTB. 

Skjebnen til lovforslaget vil derfor avhenge av avstemmingen i Senatet, der flere er imot tiltaket, som kan ende med at den svært populære appen blir forbudt.

Dersom lovforslaget blir vedtatt også i Senatet, har president Joe Biden lovet å sette sitt godkjentstempel på det. 

Forslaget vil kreve at Tiktoks eierselskap, kinesiske Bytedance, selger appen innen seks måneder. Dersom det ikke skjer, vil appen fjernes fra amerikanske apptilbydere, som Apple og Google.

– Mobbeatferd

TikTok har rundt 170 millioner brukere i USA, og er spesielt populær blant unge. Avstemmingen i Representantenes hus er ventet å finne sted rundt klokken 15 norsk tid. 

Bytedance eies 20 prosent av de kinesiske grunnleggerne og kinesiske investorer, 60 prosent av globale investorer mens de ansatte eier de resterende 20 prosentene, ifølge Politico.

TikTok nekter for å ha forbindelser til kinesiske myndigheter, og har omorganisert selskapet slik at dataene til amerikanske brukere ikke forlater landet, ifølge dem selv.

I forkant av avstemmingen fordømmer talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin, forslaget.

– Selv om USA aldri har funnet beviser for at TikTok truer USAs nasjonale sikkerhet, har de ikke sluttet å undertrykke TikTok. Denne typen mobbeatferd forstyrrer selskapers normale forretningsaktivitet, skader tilliten til internasjonale investorer og ødelegger for den normale internasjonale økonomi- og handelsorden, sier Wang.

– Til slutt vil dette uunngåelig slå tilbake på USA, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS