Oslo 20220315. Carina Olset fra NRK på presentasjonen av Toppserien for kvinner 2022Foto: Terje Pedersen / NTB

Carina Olset forlater NRK og går til Corporate Communications: – Skrekkblandet fryd

– Jeg synes verdiene til Corporate Communications er enestående og passer til min profil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg har jobbet ekstremt mange helger i løpet av de siste 20 årene, og har en familie som jeg vil være sammen med.

Det sier Carina Olset til KOM24.

Tirsdag ble det kjent at hun slutter som journalist i NRK og går over til Corporate Communications som rådgiver. Det var VG som skrev om det først.

– CC har enestående verdier

– Det blir en perfekt balanse med å lære noe nytt og spennende i en jobb som vil utvikle meg og jeg kan i større grad være med familien min, sier hun.

Olset har samboer med Tor Øyvind Hovda og sammen har de to barn.

Corporate Communications har i vår søkt etter flere ansatte og Olset søkte på jobb i selskapet på vanlig vis. Hun sier hun har vært nysgjerrig på PR-bransjen i lengre tid og har vurdert flere andre stillinger tidligere.

Hun sier det var verdiene til CC som gjorde at hun søkte på denne stillingen.

– Jeg synes verdiene til Corporate Communications er enestående og passer til min profil. Det at familien er det viktigste, at man skal ha det gøy på jobb og glede seg til å jobbe med oss og det skal være gøy å jobbe der. De har et enormt sterkt rykte i bransjen, så jeg tror jeg har kommet til det beste, sier hun.

Det var ikke aktuelt for henne å gå til en annen redaksjonell jobb.

– Jeg har vært på det beste stedet. NRK er et supersted å være når man er journalist. Det er ikke lenge siden det ble kåret til Norges mest populære arbeidsplass. Jeg trengte noe nytt og en annen kanal og gjøre de samme tingene var ikke interessant, sier hun.

– En tid for alt

Olset har 15 års journalistikkerfaring. Hun begynte karrieren som journalist i Bladet Nordlys og fortsatte deretter som vaktsjef i iTromsø. I NRK har hun hatt en rekke stillinger som journalist, vaktsjef og programleder. Blant høydepunktene for henne i NRK har vært alle fotballmesterskapene hun har fått være med på.

– Men jeg har kost meg aller mest på små produksjoner som Finnmarksløpet og landsskytterstevnet, det har vært enestående. Men det er en tid for alt.

Hun begynner i sin nye jobb i september. Hva som blir hennes oppgaver er ikke avgjort enda og hun skal bruke den første tiden i ny jobb til å bli kjent med sin nye arbeidsgiver og kommunikasjonsbransjen.

– Jeg skal prøve meg fram og finne min vei i CC. Jeg er veldig nysgjerrig på alt og jeg har lyst til å lære noe nytt, lære ting jeg ikke kan noe om fra før av, sier hun.

– Hva er det du tar med deg til CC?

– Jeg har høy arbeidsmoral, jeg jobber kjapt og effektivt og så er jeg flink til å spisse budskap. Det har jeg jo gjort i 20 år, sier hun.

Olset sier hun og gleder seg til å fortelle andres historier og å bistå selskap og enkeltpersoner med det som er viktig for dem.

– Språk er utrolig gøy, jeg liker å jobbe med språk, sier hun.

Avslutter på Wembley

Hun legger ikke skjul på at det er med skrekkblandet fryd hun nå tar steget over til PR-bransjen. Hun går fra en arbeidsgiver med 3500 ansatte til noen og tjue ansatte i CC, så det blir en helt annen hverdag.

– Men jeg er sikker på at det er det rette å gjøre, sier hun.

Hun skal jobbe ut oppsigelsestiden og noe av det siste hun skal dekke er fotball-EM for kvinner.

– Jeg gleder meg til å gjøre min siste jobb på Wembley. Jeg skal gå ut med hodet høyt hevet og jeg skal gjøre en ypperlig jobb til jeg går ut døra, sier hun.

– Carina har ledererfaring, svært god samfunns-, medie- og kanalforståelse, og hun er en mester i å tilpasse budskapet til mottakeren. Denne kompetansen er etterspurt blant kundene våre i nærings- og organisasjonslivet. Derfor ansetter vi Carina, sier Kaia Tetlie, managing partner i Corporate Communications.

Powered by Labrador CMS