Etter elleve år som journalist ble Smelror lokket over til PR-bransjen. Nå har han gått tilbake til mediebransjen, men ikke som journalist.

Nicklas Storeng Smelror går fra Geelmuyden Kiese til Viaplay

Kommer tilbake til mediebransjen etter halvannet år i byråverdenen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(Bergen:) I februar 2021 kunne KOM24 melde at Nicklas Storeng Smelror hadde sluttet i TV 2 for å bli seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese. Etter elleve år i landets eneste kommersielle allmennkringkaster var det på tide å prøve noe annet.

Men Smelror ble bare i GK i litt over ett år, for nå har han hoppet videre til NENT for å bli PR Project Manager.

– De ville ha meg

– Viaplay er en av de kundene jeg har jobbet tettest med gjennom året i GK. Vi hadde en god løpende dialog og de var tydelige på at de ville ha meg om bord på fulltid og dess mer jeg jobbet med det, dess mer fristet ble jeg på det egentlig, for de satser såpass hardt og gjør så masse rett at jeg vil gjøre det på fulltid, sier Smelror til KOM24

Han sier at det ikke ligger noe dramatikk bak byttet av arbeidsgiver.

– Men det føles veldig riktig å gå over dit og å være tilbake i mediebransjen, det er den kuleste bransjen i Norge, sier han.

Det er økningen i egne produksjoner og den videre økningen som skal skje framover med rettigheter og enda flere produksjoner, som gjør at de trenger de flere folk. Smelror sin jobb blir rett og slett bare å gå inn og styrke de på pressesiden og sørge for at enda flere omtaler Viaplay-serier og sørge for å gi TV 2 og NRK og andre enda større konkurranse.

– Viaplay er en Seriøs player i markedet og det betyr at enda flere blir klar over det gode innholdet som er der, sier han.

Smelror skal primært jobbe på de norske serieproduksjonene.

– Hva slags kompetanse tar du med deg inn i jobben?

– Med den redaksjonelle erfaringen fra TV 2 og halvannet år i GK som er eliteserien i norsk kommunikasjon, så tror jeg den miksen er så nært perfekt som du kan få det. Det gjør at man kjenner det norske mediebildet såpass godt at jeg vet hva som skal til for å gjøre en god jobb her, sier han.

–Letteste tingene jeg har gjort

Og med ett års erfaring i å selge inn saker om Viaplays produksjoner til norske presse, vet han hva han går til.

– En av de letteste tingene jeg har gjort har vært å jobbe med dette, og det er ikke for at jeg er så god, men for at det er så sterke produksjoner og navn. Rett og slett, sier han.

Han jobber i et team på fire norske kommunikasjonsrådgivere, avdelingen hans jobber tett sammen med den danske avdelingen og de har en dansk sjef.

– Hvordan vil du oppsummere tiden din i Geelmuyden Kiese?

– Litt korona hjemmekontor, men resten bare positivt. Det har vært et ekstremt bra år og jeg har lært masse, det har vært masse utfordringer, det er masse du skal lære på et år, men det er ikke noe bedre sted enn GK å lære det. DU får jobbe med folk som er så garvet og flinke i faget sitt, så det har vært et ekstremt lærerikt år. Og så tror jeg mange i GK har lært noe av meg. Jeg kommer med ferske øyne fra mediebransjen, den utvikler seg hele tiden. det tror jeg har vært min styrke, sier han.

Smelror begynte i stillingen sin denne uken.

Powered by Labrador CMS