Når Mímir Kristjansson til Kom24 og Klassekampen harselerer med antallet rådgivere i Høyre, lar han hendig nok være å nevne hvordan det står til i eget kommunistparti.
Når Mímir Kristjansson til Kom24 og Klassekampen harselerer med antallet rådgivere i Høyre, lar han hendig nok være å nevne hvordan det står til i eget kommunistparti.

«Røde løgner om politisk kommunikasjon»

Når Mímir Kristjansson til Kom24 og Klassekampen harselerer med antallet rådgivere i Høyre, lar han hendig nok være å nevne hvordan det står til i eget kommunistparti.

Publisert Sist oppdatert

Du skal lytte nøye til det en politiker ikke sier. Når Mímir Kristjansson til Kom24 og Klassekampen harselerer med antallet rådgivere i Høyre, lar han hendig nok være å nevne hvordan det står til i eget kommunistparti. Fullt forståelig, all den tid Rødt er Stortingets rådgiverversting.

12 profesjonelle rådgivere er ifølge Rødts egne nettsider ansatt for å bistå partiets eneste stortingsrepresentant i hans daglige virke. Tre av dem jobber med PR og kommunikasjon, attpåtil på skattebetalernes regning. Fysjameg.

Ved valget i 2017 valgte velgerne å gi Høyre 45 stortingsrepresentanter. Vi måtte altså, størrelsesforholdet tatt i betraktning, ansatt 540 rådgivere i stortingsgruppen skulle vi matchet Rødts rådgivertetthet.

I Høyre har vi valgt en mer nøysom tilnærming. Vi kan godt holde oss til de som jobber med kommunikasjon. Som Kristjansson har lest seg frem til, har Høyre 17,3 årsverk avsatt til dette, hvorav to er midlertidige frem til valget. 17,3 årsverk tilsvarer 0,38 kområdgiver per representant. Et tall som blekner i møte med Rødts 3,0 kområdgiver per representant. Vi må innrømme vi hadde trodde vi skulle komme verre ut av den ligningen.

Videre hevder Rødts for tiden største profil, den skal han ha, at Høyre har flere rådgivere som jobber «med å spre drittpakker om andre partier». Det er en løgn. Ingen av våre ansatte er ansatt for å gjøre det.

I den grad vi har rådgivere som følger særlig med på enkeltpartier er oppgavene å holde oversikt over og ettergå påstander, forslag, utspill og løfter fra opposisjonen. Er det noen som tror at Ap, Sp, SV, Rødt og MDG ikke følger med på og ettergår påstander, forslag, utspill og løfter fra regjeringen? Noe annet ville vært en forsømmelse.

Behovet for å ettergå venstresiden er stort. Hverken Ap eller Sp snur seg til fakta før de hevder ting. Begge vil ha deg til å tro det er lærerkrise i Norge, selv om SSB sier vi snart vil ha overskudd av lærere. Ap kritiserer og harselerer med «Høyre og Frps skattelettelser», men vil videreføre 3/4-deler av dem. Sp er mot Paris-avtalen i Politisk kvarter og for Paris-avtalen i Dagsnytt 18. SV kritiserer at barnefattigdommen øker, selv om 87 av prosent av veksten siden 2006 skyldes innvandring og SVs flyktningpolitikk ville økt den mange ganger mer. Rødt er for å skru igjen oljekranene i noen aviser, og mot i andre aviser. MDG fremmet mistillit mot regjeringen da klimamål lå an til å ryke, men tviholder på taburetter når de ikke når sine egne i Oslo.

MDG vil i regjering med Ap og SV, men ikke med Sp. Sp vil bare i regjering med Ap. Ap vil i regjering så lenge Støre blir statsminister og MDG ikke er med. SV vil samarbeide med alle og Rødt vil ingen samarbeide med. Det er mye å følge med på. Mye å forholde seg til.

Den nye mediehverdagen, med utallige kanaler og plattformer som lever døgnet rundt og aldri tar helg, gjør at behovet for rådgivere som kan bistå politikerne, er større enn det har vært før for de politiske partiene.

Bare vi to som signerer denne teksten kan på én dag fint få 30-40 pressehenvendelser, og vi arbeider med alt fra lokalaviser og rikspresse til fagblader. I tillegg kommer sosiale medier, nettside, internkommunikasjon, grafisk design, taleskriving, presentasjoner og andre kommunikasjonsoppgaver et parti har.

At det finnes rådgivere er et gode for media, som får rask og god hjelp, og for politikerne, som får tid og ro til å gjøre det de er valgt for: Møte de politikken handler om og får konsekvenser for. Og fordype seg i sakene på feltet de har ansvar for. Tid til å utforme ny politikk.

Mer hokus pokus eller House of Cards enn det, er det ikke. Hvertfall ikke i Høyre.

Powered by Labrador CMS